Aquest és el camí (A.E.ROSES, 1 – A.D.GUÍXOLS, 4)

El Guíxols va començar l’any assolint una contundent victòria, la primera a domicili des que Toni Sánchez es va fer càrrec de l’equip, amb un bagatge de gols que no era tant alt des del mes de novembre de l’any 2016, quan van vèncer 0-6 a Anglès.
L’equip passa pel millor moment de la lliga, aconseguint sumar 7 dels darrers 9 punts jugats, i sembla que Toni Sánchez ha aconseguit canviar una mala dinàmica que va portar l’equip a la zona baixa de la classificació. A més a més va debutar, i com a titular, l’últim fitxatge arribat aquest mes desembre, Marc Feixas, que va efectuar una actuació molt completa i es va mostrar molt actiu durant tot el partit.
En el decurs dels primers quaranta cinc minuts hi van haver moltes alternatives i ocasions clares per ambdós onzes, amb un xut a la fusta per cadascun. Els de Sant Feliu, però, van portar el pes i es retiraren al repòs amb un parcial de 0-1.
Ben aviat els ganxons van mostrar perill a la porteria local. Al minut 13, Manu va tenir una ocasió claríssima, però el porter rosinc va aturar el seu xut. Pocs minuts més tard, al 25, el debutant Feixas va penjar una falta dintre l’àrea que Brice, de cap, va enviar al fons de la xarxa fent pujar el 0 a 1 al marcador. Un minut més tard, la fusta va evitar el 0-2 arran duna falta executada pel mateix Marc Feixas, demostrant la gran tècnica que té en aquestes jugades. Poc després, va ser Bahamonde qui va rematar una esfèrica amb el cap, però el porter local va aturar la pilota. Els rosincs, per la seva part, van aprofitar algun contraatac i algun xut llunyà per posar perill a la porteria de Solé, però sense gaire encert.
A la represa, els locals van sortir amb més empenta i decidits a buscar l’empat. I ben aviat ho van aconseguir, amb una jugada un pèl afortunada, que després d’un rebot van aconseguir marcar i equilibrar el marcador. Van ser els millors moments del Roses, que una mica més tard va poder, fins i tot, marcar el segon gol. Al minut 64, però, una ràpida jugada d’atac de Manu per la banda dreta va acabar amb una passada a Marc Feixas, que després de controlar la pilota va xutar un xut ras i potent per marcar l’1 a 2 i tallar la reacció dels locals.
Aquest gol va ser un cop molt dur pel Roses, que va abaixar el cap definitivament amb el penal que va transformar Monde, en una jugada molt protestada pels locals, que consideraven que la falta havia estat fora l’àrea. A partir d’aquí, els ganxons van jugar a plaer i van tenir oportunitats per ampliar la distància. No va ser fins al temps afegit quan Dani Nueda, amb un xut que va tocar les cames d’un rival, va posar el definitiu 1 a 4 al marcador.
Per aquest matx, l’entrenador de l’Ateneu no va poder comptar amb Cals, per raons personals; Carlos Zayas que estava malalt i Musa i Adrià, lesionats; presentant una alineació amb 4 canvis respecte de la precedent, donant entrada a Marc Solé, Bilal, Pato i Feixas en lloc de Yasin, Riki, Musa i Zayas.

AE Roses: Sergi, Llopis (Pacheco, 86 ́), Valero, Èric (Vicenç, 73 ́), Ivu, Vélez, Edu, Badua (Aleix, 86 ́), Toti (Gianfranco, 66 ́), Òscar (Diego, 73 ́) i Facu.
A.D. Guíxols: Marc Solé, Tomé (Riki, 73 ́), Lanzas, Tena, Bilal (Pellicé. 83 ́), Toumani, Brice, Pato (Dani Nueda ,66 ́), Manu (Juanola, 76 ́), Bahamonde i Marc Feixas.
Gols: 0-1 (25 ́) Brice. 1-1 (48 ́) Òscar. 1-2 (64 ́) Feixas. 1-3 (71 ́) Bahamonde, de penal. 1-4 (90 ́) Dani Nueda.
Àrbitre: Cabrera Vidal. T.G.: Als locals Èric i Toti; i als visitants Lanzas i Brice.

La propera jornada, partit de gala al Josep Suñer, on a les 4 de la tarda els de casa nostra se les hauran amb el segon classificat, L’Escala, que serà un gran rival. El Guíxols, que mira cap amunt, espera el suport dels seus afeccionats per seguir-ho fent.
Com ja hem comentat, en el decurs de la darrera setmana s’ha incorporat el migcampista ofensiu Marc Feixas procedent del Banyoles, i Caixal, en canvi, ha passat a vestir la samarreta del Vilartagues.