Josep Manel Barnés: “La plantilla està allà dalt, son nanos molt competitius i ells volen pujar com sigui”

Josep Manel Barnés: “La plantilla està allà dalt, son nanos molt competitius i ells volen pujar com sigui”

 

500-VILARTAGUES1

La setmana passada vam encetar un cicle d’entrevistes als entrenadors dels 4 equips amateurs de la ciutat. Aquesta setmana, tocava el torn a Josep Manel Barnés, entrenador del Vilartagues, procedent del Sant Antoni (3a catalana) i que ha passat la majoria de la seva carrera d’entrenador al futbol base l’Aro.

Quin era el principal objectiu del Vilartagues a inici de temporada?
Ara fa riure, però com a plantilla, no hem fet cap objectiu. Ja sé que el primer que es fa és un objectiu comú. Quan vaig arribar la gent estava treballant, i comptàvem amb la meitat de la plantilla, i vaig pensar que ja ho faríem més endavant, i no ho hem acabat fent mai. Com a club sí que m’havien demanat què volien, em van dir simplement, tenir un bloc de gent que complís, que continués el bloc de l’any passat, i com que els últims anys acabaven molt justos la temporada, que es mantingués un equip ferm per a tenir un bloc per a la pròxima temporada.

I ara que falta 1 partit per acabar la primera volta, hi ha l’objectiu de pujar?
Dimarts ens vam intentar reunir per a parlar una mica d’objectius, i tampoc vam treure res clar. La plantilla està allà dalt, son nanos molt competitius i ells volen pujar com sigui. Però això també ens està perjudicant, els últims partits juguem amb molta ansietat i no juguem frescos. L’objectiu que s’han marcat ells, no ens està afavorint.

No pujar, o no fer promoció aquest any, no seria un fracàs?
No ho sé. En teoria no, com a club no ens ho han demanat, ens han dit que a la llarga sí que tenen intenció de fer-ho, però no a l’actualitat. Jo et diria que no, però… bé és que és molt aviat! Per mi no. Ens ho estem passant molt bé, ningú comptava que estiguéssim allà. Però és que perdem 2 partits i ens quedem desenganxats. Tenim una 2a volta molt “xunga”, hem d’anar a casa de tots els de dalt… Per mi no seria una decepció, però per algun jugador segur que sí, ells no ho tenen del tot clar encara.

Així ells noten la pressió d’estar allà dalt
Jo crec que sí. Ells diuen que no, però jo crec que sí. Noto que no juguem amb la frescor d’abans, els comentaris “si volem estar a dalt, no podem perdre punts aquí”, coses que al principi no ho senties i que ara ho noto.

Parlant dels partits que venen, comenceu la 2a volta al camp de l’Aro, i el segon partit, us visita l’Sporting Vidrerenca, que va 3er. És el moment clau de la temporada?
No, no ho crec. Evidentment, si es guanya, son partits que es diuen de 6 punts, perquè els guanyes tu i no els sumen ells, però crec que no. Si perds els dos partits, però guanyes la resta… ells han d’acabar jugant entre ells, també s’han de restar punts. Jo firmaria perdre aquests 2 i guanyar tota la resta de partits, i segur que estaríem a dalt.

El primer partit de la temporada, contra l’Aro, que ja s’entreveia que seria un dels principals candidats a l’ascens, vau empatar 2 a 2. Com el recordes?
Ells tenien moltes baixes, i nosaltres estàvem molt nerviosos. Va venir en Buli, que portava 2 o 3 entrenaments, i com que necessitàvem reforçar aquella zona, el vam posar, estava com un flam… Hi va haver, dins de cada part, dues parts molt diferenciades. A la primera part, una estona de domini de l’Aro molt clar, després nostre, a la segona part nostre i després d’ells… 4 partits dins d’1. Nosaltres molt nerviosos. Per mi molt emocionant perquè sóc d’allà i porto el futbol base d’allà, el recordo amb molta emoció. I ara ens espera un altre!

Sou l’equip més golejador de la categoria, junt amb l’Sporting Vidrerenca. És Una assegurança tenir jugadors com Sergi Moradell i Gerard Gabaldón entre els màxims golejadors de la categoria.
Sí. Gabaldón de res s’inventa un gol o unna passada, i en Sergi amb la seva lluita, desmarcades, i està molt encertat. Tot el treball que fas està ben recompensat i a més, s’ha d’agrair molt el mig del camp que tenim, dóna moltes assistències, roba moltes pilotes, fa que tinguem molta arribada dalt. Més que els davanters, el mig del camp ajuda molt

Per altre banda, dels 5 primers, sou l’equip que rep més gols. La vostra assignatura pendent?
Sí, però tampoc ho entrenem gaire. Per les característiques dels jugadors que tenim, és complicat que millorem aquesta aspecte. Els laterals, si els estirem una mica, quedem descoberts al darrere, algun central li agrada sortir, intentem jugar amb passades sortint des de central i es perden moltes pilotes, per tant és complicat. Ho sabem, si encaixéssim menys gol, amb els que fem, podríem assolir millor els objectius d’estar a dalt, però és molt complicat. Segurament no generaríem tantes ocasions i no atacaríem tant. Jo crec que seguirem així.

Si no ens equivoquem, teniu actualment una plantilla de 25 fitxes…
25, més unes quantes que estan al Guíxols B… en total hi ha 29 nanos amb opció de jugar, n’hi ha 2 que encara no han pogut debutar.

Com es gestiona una plantilla tan gran?
És complicat. Jo al principi vaig venir amb un bloc de 16 més 5 juvenils que pujaven. De cop i volta, a pretemporada, va començar a venir gent, no vam saber dir que no. Bé, vam decidir que la gent ja saltaria a última hora, perquè els últims anys havien tingut molts problemes de fitxes al final de temporada. Vam dir, ja s’aniran esborrant… i ens hem quedat amb tot el grup. El més difícil és el dijous fer la convocatòria, ja que la majoria compleixen i venen al entrenaments, és difícil dir-li a algú que no pot jugar. No sé com es gestiona, de moment, com que guanyem, tot és divertit i tots vant vinguent. Quan perdem dos partits seguits, fes-me l’entrevista i veuràs com canvia el tema.

Si mirem la vostra primera volta, és espectacular, amb una derrota que destaca, la del Sant Antoni. Què va passar?
No sabem què va passar, hi ha partits que poden ser de mala sort, errors arbitrals, errors individuals… però en aquest ens van dominar del minut 1 al 90. Al final, vam apretar i vam posar pilotes a l’àrea, i sí, vam tenir ocasions, vam ¡fer algun gol que ens van anul·lar… Però no sé què va passar. El camp petit, el Sant Antoni era l’últim, no sé si confiança. No ens ho expliquem, però mira, va passar, és la gràcia d’aquest esport.

Com veus la categoria aquest any?
Cada partit és diferent. Els equips no tenen un patró gaire clar excepte 2 o 3 que estan molt ben treballats i tenen una identitat molt clara. La resta, els pots anar a veure 3 cops però quan jugues contra ells, et trobes dos jugadors que no havies vist mai i que son els més bons i no saps d’on venen. Hi ha molta igualtat, qualsevol pot guanyar a qualsevol, sobretot fora de casa, on patim moltíssim. Hi ha alguna equips que han pujat, amb camp de gespa natural una mica mal tractada, que costa molt. La PB Lloret, que vam jugar la setmana passada, juguen molt bé i ens van sorprendre molt. El Malgrat, també acabat d’ascendir, i està a mitja taula donant guerra. Hi ha molta igualtat. El Sant Antoni i el Calonge, que van començar una mica despenjats, ara estan sumant i sortint una mica de la zona baixa. A la part baixa hi haurà molta guerra, la veritat. I a dalt, també hi ha 4 o 5 equips, com el Tossa i l’Anglès, que son espectaculars, el Vidrerenca, que ja ho sabíem però no ha abaixat el llistó i també estarà allà dalt segur.

Anglès, Aro, Sporting Vidrerenca i vosaltres esteu destacats a la part alta. Jugueu una lliga diferent?
Bé, estem allà dalt. A la primera volta hem guanyat gairebé tots els partits, només ens hem restat entre nosaltres. A aquest grup hi afegiria el Tossa, que si bé s’ha despenjat una mica, té una plantilla espectacular i juguen molt bé, i crec que pot donar guerra aquesta segona volta. No juguem una lliga diferent, sinó que les circumstàncies ens han fet estar més amunt,però això fa que els altres tinguin més ganes de guanyar-nos.,

Quin és el vostre punt fort?
Ara semblarà un tòpic, però és l’ambient. Però clar, guanyem i és molt difícil que hi hagi mal ambient. És un grup de jugadors que han anat vinguent perquè tenen els seus amics allà, la seva colla de quan jugaven aquí a l’escola. Es nota molt que surten de festa junts. És una de les claus, a part de la qualitat dels jugadors i del seu treball

El proper partit, i últim de la primera volta, rebeu al Farners B. Quin partit espereu?
És un dels equips que no he vist aquest any. Vistos els resultats, són molt irregulars, han guanyat a la PB Lloret i Tossa, però han fet resultats molt estranys amb els de baix. Si segueixes el guió de l’any passat, el Farners ha de jugar molt bé a futbol. Ha de tenir la pilota i aquests son els equips que ens fan mal, els que ens treuen la pilota i ens fan córrer. Els tenim molt de respecte. Segons tinc entès son un equip sortint de juvenils, que jugaven a preferent. Son joves, que fallen en experiència però com a equip, crec que son molt bons.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.