Tornada plàcida (AD Guíxols 4 – Vilamalla 0)

Captura-de-pantalla-2016-01-11-a-les-03.26.28-325x214

Hi havia expectació per saber com començaria el 2016 el Guíxols. Després d’un mal inici de temporada, semblava haver tornat a trobar el camí de l’estabilitat i la victòria en els darrers partits. Per això, després de les vacances, el Guíxols necessitava guanyar per a deixar enrere la zona de descens i començar a mirar cap amunt.

El rival no presagiava un partit plàcid. Al record de tothom estava l’última jornada de la temporada passada, on el Vilamalla va tirar per terra les últimes possibilitats de l’equip de fer la promoció d’ascens, guanyant 1 a 2 i celebrant el 4t lloc a la classificació.

Per al partit, Ivan Quintana comptava amb les baixes de Santamaria, lesionat a l’amistós nadalenc contra el Palamós, i Marc Sala. D’altre banda, ja podia disposar del nou fitxatge del Guíxols, Carlos López, davanter i ex jugador de la Jonquera i del SJK Seinäjoki Finlandès; a qui va donar entrada d’inici.

Ja d’inici, el Guíxols dominava la pilota i el joc, però no materialitzava les ocasions. Tot i això, les sensacions eren bones, i el més positiu de tot era que Yasin va ser més un espectador que part activa del joc durant els 45 primers minuts. Poc abans del descans, una bona acció de Manu, va suposar l’1 a 0. El ganxó va aprofitar una passada en profunditat per superar el porter del Vilamalla amb un xut creuat. Era el 43, i aquest gol no podia haver anat més bé per als locals.

La tendència al segon temps era la mateixa, el Guíxols superant el Vilamalla i creant ocasions. Al 52, l’àrbitre va assenyalar un penal sobre Manu que Carlos López va llançar i així, marcar el seu primer gol vestit de blaugrana. Amb el 2 a 0 al marcador, el Guíxols es va relaxar una mica, cosa que el Vilamalla va aprofitar per fer un pas endavant i intentar retallar distàncies, però el Guíxols sembla que ha aprés la lliçó, i va saber aguantar els bons moments del visitant.

Quan ja semblava tot dat i beneït, Callicó va veure una posició avançada del porter alt-empordanès, i amb una vaselina de fora l’àrea va marcar el 3er gol del Guíxols. Faltaven 5 minuts per al final, però el Guíxols no en tenia prou. Xavi Mora, que acabava d’entrar al terreny de joc, va marcar el 4t i definitiu gol, fent més rodona la jornada i confirmant la millora tant personal com de l’equip.

Amb aquesta victòria, el Guíxols s’allunya una mica més de les places de descens, posició que marca el Can Gibert amb 19 punts; i mira una mica més amunt. Ara mateix, es situa 10è, a només 3 punts del Tordera, 7è amb 24p. El proper partit, una visita complicada al camp del Palafolls, 2on classificat amb 31 punts.