RESULTATS DEL MUNDIAL DE VELA SPLASHWORLDS

RESULTATS DEL MUNDIAL DE VELA SPLASHWORLDS

 

SPLASHWORLDS-WEB

Segons Informa Radio Sant Feliu La 15º edició de la Copa del Món de vela lleugera classe Splash, SPLASHWORLDS, que s’ha celebrat del 18 al 24 a Sant Feliu de Guíxols, Girona, ha finalitzat després d’una setmana de campionat i quatre dies de competició.
El dissabte passat, dia 18, va començar la competició amb una regata amistosa. Després d’un dia de descans per falta de vent els 130 regatistes dividits en tres categories: Gold, Silver i Red han competit durant quatre intenses jornades.
Les categories Gold i Silver es van determinar els dos primers dies de competició en què es van fer sortides aleatòries. D’aquesta manera, els 58 primers classificats van competir els dos dies restants a Gold i la resta en Silver. La categoria Red ha estat integrada per 12 regatistes majors de 21 anys.
Durant els dies de competició s’han celebrat 3 regates per cada categoria on s’han anat sumant les puntuacions obtingudes pels regatistes en cada prova per obtenir la puntuació final.
La guanyadora absoluta de les categories Gold i Silver ha sigut l’holandesa, ja dues vegades campiona del món, Guyonne Schuch. El guanyador de la categoria Silver, ha sigut el també holandes Micheiel Meeuwisse i el suís Marc Hoffman s’ha fet amb el trofeu en la categoria Red.
L’equip català està “content amb els resultats obtinguts a causa de l’alt nivell que hi ha hagut”. La Marina i la Clara Cervera han aconseguit competir en la categoria Gold acabant 46 i 47 respectivament i l’Andreu Blanquer i al Claudi Codina han competit en Silver acabant en les posicions 30 i 40.
La gran sorpresa d’aquesta edició de SPLASHWORLDS han sigut els dos germans integrants de l’equip panameny Nelson i Ángelo Smith. Aquests germans pertanyen a un programa dirigit a infants en risc d’exclusió social a l’illa Comptadora en l’Arxipèlag de les Perles a Panamà promogut per Sailing Club Panamà i amb el suport de Presidència i de la Secretaria d’Economia i Competitivitat de Panamà, Pladur i Helly Hansen Panamà.
L’Ángelo, de 16 anys, ha acabat SPLASHWORLDS en la 7º posició de la categoria Silver i al Nelson, de 19, a la 15º posició. L’actuació de l’equip panameny durant aquest mundial ha sorprès tant a entrenadors com a regatistes ja que tan sols porten navegant una mica més de 6 mesos i han aconseguit uns resultats molt positius. Durant el segon dia de competició al Nelson, va destacar després d’aconseguir un 4º lloc en la segona regata i el seu germà petit Ángelo, va aconseguir en el tercer dia de competició la 2ª posició en l’última regata del dia.
La Copa del Món de Vela SPLASHWORLDS ha comptat amb el suport de tota la Ciutat de Sant Feliu i dels seus comerços. Més de 400 persones s’han desplaçat de diferents països amb motiu d’aquest campionat i els organitzadors calculen que reportarà a la ciutat un benefici d’uns 500.000 euros.
L’Escola de Vela Força3, ha estat l’organitzador d’aquest Campionat que ha comptat amb el suport institucional de la Generalitat de Catalunya, Patronat de Turisme Costa Brava, l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, Associació d’Estacions Nàutiques de Catalunya i Ports de la Generalitat.

SPLASHWORLDS-SFG

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.