DEFINIT EL CAMPIONAT MUNDIAL DE SPLASH

DEFINIT EL CAMPIONAT MUNDIAL DE SPLASH

 

600-SPLASH

Segons Informa Radio Sant Feliu Ja es comencen a difondre les primeres informacions sobre el Campionat Mundial de Vela “Splashworlds Euroredcup” que es celebrarà al port de Sant Feliu de Guíxols entre el 18 i el 24 de juliol d’enguany.
Es tracta de la 15a edició d’aquesta categoria que, des de la primera edició de l’any 2000, s’ha celebrat a diferents països com Holanda, Polònia, França o Alemanya. Malgrat això, aquesta serà la primera edició que es desenvoluparà en aigües del mar Mediterrani, la qual cosa suposa un nou repte tant per als seus participants, que de moment ja són 109 inscrits, com pels organitzadors, que enguany són l’Escola de Vela Força 3 i la col·laboració de l’Ajuntament, el Patronat de Turisme Costa Brava – Pirineus i Esports de la Generalitat de Catalunya, sota la representació de la Splash Class International Association, SCIA. Totes les regates tindran lloc a mar obert darrera de l’escullera del port i seran retransmeses mitjançant pantalles situades al Village.
Els Splash són vaixells de vela lleugera que s’utilitzen per a competicions individuals amb tripulants d’aproximadament més de 40kg. Tenen una eslora de 3,58 metres, una mànega de 1,34 metres i una vela de 5,5 metres quadrats. Són velers de fabricació holandesa i es caracteritzen per ser ràpids i lleugers, ja que el seu casc pesa 52 kg, i respon instantàniament a les ordres que es donen des del timó i l’escota.
Els organitzadors, Força 3, és una escola de vela situada a la platja de la badia de Sant Feliu, que compta amb més de 10 anys d’experiència i en la qual s’imparteixen classes d’Open Bic, Splash, Laser Bahia i Windsurf . A més desenvolupen diferents activitats com casals d’estiu, regates, competicions de vòlei platja i, enguany, el Campionat Mundial de Splah . A part de l’escola a Sant Feliu l’any passat van obrir una nova seu, Sailing Club Panamà, a l’arxipèlag de Las Perlas a Panamà . És des d’aquesta nova seu que han format un jove equip de regates panameny amb nois i noies amb risc d’exclusió social per la manca de recursos, dels quals dos, d’ètnia Kuna Yala, han estat seleccionats per a competir al mundial d’enguany i ja són a Sant Feliu entrenant amb l’equip català.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.