El bicampió de l’Eurolliga femenina a Platja d’Aro

El bicampió de l’Eurolliga femenina a Platja d’Aro

 

5797d1f60126eefee07bff9a020e2593_L

Estatge de preparació de l’equip rus UMMC Ekaterinburg

 

Estatge de l’equip rus de bàsquet femení UMMC Ekaterinburg a Platja d’Aro, tot aprofitant els dies lliures de que disposa entre els partits de l’Eurolliga que disputa a Praga i a Montpeller. Durant quatre dies, del 7 al 10 de novembre, realitza un Mini Training Camp entre el Palau d’Esports i Congressos (matins) i les instal·lacions del Complex Esportiu Riembau (tardes), repetint l’experiència de primers d’octubre, quan el club ja hi va fer estada de pretemporada amb un partit contra l’Spart Citylift UniGirona inclòs. 

L’UMMC Ekaterinburg és el gran dominador del bàsquet rus femení els darrers anys, aconseguint consecutivament la lliga i la copa entre el 2009 i el 2014. A nivell continental ha guanyat una Supercopa d’Europa (2013), i dues Eurolligues (20012 i 2013), i enguany ha estat semifinalista en la Final a Vuit. L’equip, té un pressupost d’uns 10 milions d’euros, i està dirigit per l’alemany Olaf Lange, que té com a primera assistent a Sany Brondello, entrenadora del Phoenix Mercury, equip guanyador de la WNBA 2014 (lliga nord-americana que es disputa a l’estiu).

Entre les seves jugadores hi ha Sílvia Domínguez i Alba Torrens, subcampiones mundials amb la selecció espanyola (2014). També la nord-americana Diana Taurasi, campiona del món (2010 i 2014), or olímpic (2004, 2008 i 2012) i campiona de la WNBA (2007, 2009 i 2014), el darrer amb Phoenix Mercury. També Candance Parker de Los Angeles Sparks de la WNBA, guardonada amb dos MVP i or olímpic amb els Estats Units (2008 i 2012). També juga amb els Sparks, la francesa Sandrine Gruda (plata olímpica el 2012), i la nord-americana Kristi Toliver; i amb els Mercury la polonesa Ewelina Kobryn.

Aquest estatge recull la tradició i manté viu els vincles del municipi amb el bàsquet d’alt nivell, que des de fa anys visita Platja d’Aro amb estades de preparació de diversos clubs capdavanters i partits amistosos de primer nivell. Aquest any, a més a més, de les dues estades i el partit de l’equip rus, també s’hi ha celebrat un torneig entre quatre seleccions nacionals Sub 16 (juny); i un partit de pretemporada de la Lliga Endesa entre el Joventut de Badalona i el Herbalife Gran Canaria (setembre).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.