CRÒNICA DEL TROFEU JOAN ALBÓ

CRÒNICA DEL TROFEU JOAN ALBÓ

Segons Informa Radio Sant Feliu El creuer Wave, del CN Estartit i patronejat per Craig M. Clark, es va adjudicar la XIXa edició del Trofeu Joan Albó entre les cinc embarcacions que competien dins del nou sistema ORC. I el local Valentina, amb una tripulació encapçalada per Thierry d’Argoubet (CN Sant Feliu), fou la millor de les 11 embarcacions que la van disputar amb el sistema tradicional RI. La regata es va celebrar el passat cap de setmana organitzada pel Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols.
La prova d’ORC era la primera puntuable del Campionat de Catalunya de Creuers. La segona posició fou per al Tramendu, de Salvador Vieta (RCNB), i la tercera per a L’Oreig, de Martí Gelabert (CNPdA). Les altres dues embarcacions en competició foren Flayer 2 i Fanytas. Pel que fa a la classificació en RI, per darrere del Valentina, Pinatell (CNCB) va aconseguir el segon lloc i el veler Manu Tercer (CNCB), el tercer.
La competició havia de constar de dues proves, però al final només es va poder disputar la regata costanera de dissabte, amb un recorregut de 19 milles des de davant de la badia de Sant Feliu fins a les illes Formigues i tornada, passant en dues ocasions per un punt de control davant de la costa de Palamós. Les dues proves lineals d’anada i tornada amb la configuració tradicional de barlovent a sotavent, previstes pel migdia, es varen haver de suspendre en l’últim moment, ja que la tramuntana va començar a bufar amb ratxes de més de 30 nusos quan el comitè de regata es preparava per assenyalar la sortida.
La novetat més destacada d’enguany ha estat que els temps puntuables dels creuers es calculaven amb el nou sistema d’amidaments ORC, que ha adoptat la Federació Catalana de Vela. Tot i això, com que moltes embarcacions amateurs encara no s’hi han adaptat, l’organització del Club  ha optat per elaborar una segona classificació oficiosa amb el tradicional sistema de compensacions RI. La regata també estava oberta als socis de l’entitat propietaris de creuers.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.