Al ritme del Peralada

Al ritme del Peralada

Segons Informa El Punt Avui La primera volta de primera catalana s’ha acabat i és hora de fer balanç. Pel que fa al grup primer, compost per set equips gironins –Peralada, Girona B, la Jonquera, Banyoles, Farners, Lloret i Guíxols–, el Peralada s’ha erigit en el conjunt més sòlid i fiable de la lliga, i passades les primeres disset jornades és el líder en solitari amb 42 punts, cinc més que el Sabadell B, el seu perseguidor més immediat. I és que l’equip dirigit per Nacho Castro presenta uns números espectaculars, havent obtingut 42 dels 51 punts possibles, amb una sola derrota. La ratxa de sis victòries consecutives amb què van començar la lliga i sumar 22 dels últims 24 punts demostra la gran confiança del Peralada, que de moment s’està mostrant intractable: ha estat líder en onze de les disset jornades.

Des de la tercera posició el segueix el Girona B, un equip molt talentós però que encara no ha trobat la regularitat necessària. El filial gironí va començar com una fletxa, sense perdre els deu primers partits –vuit victòries i dos empats–, i va aconseguir el lideratge de la vuitena a l’onzena jornada, però una mala ratxa de quatre partits sense guanyar va fer baixar del cim als gironins, que fa tres jornades van canviar d’entrenador: Miquel Àngel Muñoz va tornar a la banqueta després de la marxa d’Arnau Sala a l’Olot.

A mitja taula hi trobem la Jonquera i el Banyoles, que han viscut dinàmiques oposades. Per una banda l’equip fronterer, amb molt moviment de jugadors en les últimes setmanes, només va poder sumar sis dels primers divuit punts, però en el tram final de la primera volta els de Manel Cabezos han reaccionat, amb cinc victòries en els últims set partits que els deixen setens. Mentrestant el Banyoles, líder en les dues primers jornades, s’ha anat desinflant a poc a poc –només ha guanyat un dels últims sis partits– i acaba la primera volta vuitè.

A la part baixa de la taula hi trobem els altres tres equips gironins. A la plaça de possible descens –baixarà el pitjor catorzè classificat d’entre els dos grups– hi ha el Farners, que no acaba de trobar la fórmula i només ha obtingut cinc punts dels últims 27. Encara en pitjor situació estan el Lloret i el Guíxols, tots dos en descens. Els d’Edu Urdiales, massa tous en defensa, ja fa set partits que no guanyen i son antepenúltims, mentre que l’equip ganxó, que diumenge va tornar a guanyar a casa després de deu partits –no ho feia des de l’abril passat–, són penúltims amb 13 punts, –dues victòries i set empats.

Cal destacar que el Júpiter, quart classificat, acaba la primera volta com l’equip més golejador, amb 39 gols, mentre que el San Cristóbal, el cuer, ja n’ha encaixat 54.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.