L’Ardenya, un referent

Segons Informa El Punt Avui Superar els 1.000 participants en una cursa de muntanya no és fàcil. I menys encara si es fa al mes de desembre i enmig d’un cap de setmana llarg. La Marató de l’Ardenya ho va fer per primer cop en la quarta edició i es va confirmar, dissabte, com una prova de referència en el calendari amb quatre distàncies diferents que permetien adaptar el nivell d’exigència al nivell dels participants: des de la marxa popular, no competitiva i de 10 quilòmetres (amb més de 200 participants) fins a les distàncies de mitja marató (461), marató (247) i marató i mitja (103).

Jordi Camprubí (2×2 Santpedor) va ser el gran triomfador de la jornada, gràcies a la seva victòria en la cursa de 63 quilòmetres; que va completar en 6h40:58, amb 25 minuts de marge respecte al segon. Marta Prat (Lafuma Team Collbaix), amb 8h15:29 va guanyar en noies. Josep Maria Pijuan (Borges Trail-AAEET) amb 3h48:26 i Laia Diez (4h42:21) van guanyar la marató i en la mitja, la més multitudinària, Toti Bes (Nabes Team) i Alba Segura (Matxacuca van ser els guanyadors amb unes marques de 1h34:25 i 2h03:39.

L’organització de la prova va col·laborar amb La Marató de TV3: cada inscrit hi destinava un euro.