Troben un cavall mort de gana i un de moribund i en detenen els amos

Troben un cavall mort de gana i un de moribund i en detenen els amos

Segons Informa El Punt Avui La Guàrdia Civil va detenir el 7 d’agost a Sant Feliu de Guíxols tres persones com a responsables d’una plantació d’un centenar de plantes de marihuana al municipi i per un delicte de maltractament animal. Els fets es van destapar després que agents del Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil que patrullaven per la carretera que uneix Tossa de Mar i Sant Feliu de Guíxols van decidir inspeccionar una casa on hi havia un hort tapat amb una tela. A l’hort, la Guàrdia Civil va trobar 98 plantes de marihuana i, en un cobert, van trobar també el cadàver d’un cavall, amb evidents signes de desnutrició, al costat d’un altre cavall també en molt mal estat, sense aigua ni menjar. Els llogaters de la casa, un pare i un fill de 41 i 21 anys, tots dos de nacionalitat espanyola i d’ètnia gitana, van reconèixer ser els propietaris de les plantes i els cuidadors del cavall viu, però van assegurar que l’animal mort pertanyia a una altra persona.

Els agents de la Guàrdia Civil van arrencar les plantes, van aixecar acta i van detenir el pare i el seu fill, veïns de Sant Feliu, com a responsables d’un delicte contra la salut pública, per tràfic de drogues i per maltractament animal. Per la seva banda, el cavall mort també va ser retirat pels serveis municipals, i el segon animal que es va trobar viu a la finca va ser examinat per un veterinari. En aquest sentit, l’endemà d’haver trobat els animals i la plantació a la finca, la Guàrdia Civil va localitzar el propietari del cavall mort, també de nacionalitat espanyola, que va ser inculpat com a autor d’un delicte contra la flora, la fauna i els animals domèstics.

Els agents de la Guàrdia Civil van posar a disposició del jutjat d’instrucció de guàrdia de Sant Feliu de Guíxols les diligències del cas i els detinguts.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.