Detingut per la mort d’una anciana de Platja d’Aro

Detingut per la mort d’una anciana de Platja d’Aro

Segons Informa El Punt Avui Jindric Cermak, un veí de Platja d’Aro, ha confessat ser l’autor de la mort de Carolina Julià, una anciana també veïna del municipi baixempordanès, el 19 de juny del 2011. Els fets es van destapar després de l’aparició d’unes restes humanes, ja esquelètiques, que van ser localitzades el 29 de novembre del 2011 per un boletaire en una zona boscosa del terme municipal de Llagostera que hi ha a tocar de la carretera GI-681, que enllaça amb Tossa de Mar. Llavors, el jutjat d’instrucció número 3 de Girona va decretar el secret de sumari en la investigació arran dels indicis que la persona que havia aparegut sense vida podria haver estat víctima d’una mort criminal. Es va valorar aquesta hipòtesi perquè es va considerar especialment sospitós que el cadàver estigués embolicat amb una catifa. Fins al lloc dels fets es va desplaçar una comitiva judicial i les restes humanes es van traslladar a l’Institut de Medicina Legal de Girona, on l’endemà els forenses van netejar els ossos per fer-ne una anàlisi exhaustiva. Posteriorment el cos va ser traslladat a Barcelona, on es va poder comprovar que es tractava de Carolina Julià, una dona de 77 anys veïna de Platja d’Aro.

Denúncia d’una amiga

La investigació dels Mossos d’Esquadra va donar fruit arran de la denúncia que va presentar una amiga de la víctima. A partir d’aquesta declaració els investigadors van anar estrenyent el cercle. Finalment, el cercle es va tancar al voltant d’una persona. Es tractava d’un home de nacionalitat txeca de 44 anys que actualment viu a Platja d’Aro. L’home era amic de la víctima des de feia molt de temps, i un detall que va fer sospitar als investigadors és que, en l’època dels fets, l’home vivia en una mena de cabana al bosc, a 15 metres d’on es va trobar el cos de la dona.

Després d’haver pres declaració a testimonis, principalment familiars, coneguts i amics de la víctima, li va tocar el torn al sospitós principal. L’home va ser citat pels Mossos de Girona divendres passat, quan es tenia previst prendre-li declaració en relació amb els fets. Però, per a sorpresa de tothom, l’home es va autoinculpar
dels fets i va confessar haver matat la dona. El veí de Platja d’Aro va explicar que els fets van tenir lloc a finals de juny del 2011 quan tots dos es trobaven en un indret no determinat de Llagostera. Segons l’home, l’anciana va insultar la seva mare i va ser llavors quan ell va decidir
estrangular-la amb una corda. Posteriorment, va traslladar el cos fins al seu campament del bosc, on vivia com un pidolaire. Llavors va embolicar la dona amb una estora i va llençar el cos en una zona propera on hi ha una riera seca. Després que el jutge li prengués declaració, i assistit pel seu advocat, Samuel García-Quintas, l’acusat va ingressar a la presó de manera provisional.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.