Aprovat el projecte de transformació de l’avinguda del doctor fleming per integrar-la al centre comercial a cel obert de platja d’aro

Aprovat el projecte de transformació de l’avinguda del doctor fleming per integrar-la al centre comercial a cel obert de platja d’aro

El Pla de Comerç Local 2018-2023 aprovat conjuntament per l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró i les principals associacions empresarials i comercials del municipi inclou un conjunt de 48 accions que impliquen tant al sector públic com al privat amb l’objectiu millorar el comerç i impulsar-lo com a atractiu turístic a partir de tres àmbits de treball: la cooperació i el consens de les intervencions, la millora de la competitivitat i la millora de l’espai comercial urbà.

En aquest darrer àmbit es va definir com una línia estratègica, ordenar i fer més amable el conjunt de l’espai comercial urbà, i concretament a Platja d’Aro convertir l’Avinguda Doctor Fleming (que transcorre en paral·lel a l’aparcament de la Plaça d’Europa per llevant) en l’entrada atractiva al centre comercial al cel obert contribuint en l’evolució de l’eix central que és avui l’Avinguda de S’Agaró cap a una illa comercial més àmplia que inclogui també carrers transversals com l’Avinguda de la Pau o el carrer Miramar. D’aquesta manera també es vol potenciar el valor de les galeries comercials Neptuno, Sant Lluís, Albatros i Montseny a partir de la seva singularitat.

Tot aprofitant les obres plurianuals de construcció dels nou col·lectors de la xarxa d’aigües pluvials en el triangle configurat per l’Avinguda de Castell d’Aro, l’Avinguda s’Agaró i el carrer Juli Garreta que han d’evitar l’acumulació d’aigües als carrers i la seva entrada als locals comercials en planta baixa, soterranis i aparcaments; la regidoria d’Acció Territorial i Urbanisme impulsa la transformació dels espais on ja s’han executat aquestes obres en tant que tenen un gran impacte en la pavimentació i les voreres que s’han de reposar.

Per a les futures obres d’urbanització de l’Avinguda del Doctor Fleming, el carrer Miramar i l’Avinguda de la Pau, un espai conjunt de 8.200 m2 ha convocat un concurs d’idees per a la redacció de l’avantprojecte per un valor estimat d’1’2 milions d’euros amb diversos objectius generals: dignificar l’espai perquè deixi se percebre’s com a part posterior de les galeres comercials, i concebre l’espai públic per a vianants accessible i lúdic amb possibilitats per a l’ocupació comercial i de la restauració. Hi ha participat 30 estudis d’arquitectura, i d’entre les cinc propostes finalistes ha estat escollida finalment Entre Passejos dels arquitectes Joan Casals Pañella i José Luís Cisneros Bardolet.

En totes les propostes calia també la previsió mínima de diverses accions en funció del carrer, com l’ampliació de les voreres; l’enjardinament, la protecció solar, el mobiliari urbà; el desplaçament del traçat per a vehicles; mantenir els accessos als aparcaments públics i privats; configurar els espais de càrrega i descàrrega per a proveïdors i de recollida de residus o calcular les noves instal·lacions d’aigua, el soterrament de les línies elèctriques i de telefonia o de qualsevol altra instal·lació.

De la proposta escollida finalment, s’ha valorat especialment el disseny de la secció del vial, que dóna la màxima dimensió com a espai per a vianant el més proper a les façanes de les galeries comercials i que alhora l’allunya el màxim possible la zona del pas de vehicles que serà a tocar de l’actual aparcament. Alhora, proposa una barrera vegetal en els límits amb l’aparcament de la Plaça d’Europa i els espais de càrrega i descàrrega, evitant així la disminució de l’àrea destinada a vianants. També preveu la generació d’una zona més àmplia en el nou passeig com a plaça integrada, tot coincidint amb una dels principals entrades a les galeries.

També destaca el ritme de composició de franges del paviment, amb una proposta de difuminat de l’espai reservat per a vehicles. El jurat ha destacat també les solucions proposades en la reconversió en l’ús de materials, tant en el paviment del carrer principal (amb el reciclatge dels actuals) com en els carrers secundaris amb paviment blanc que no condicionen futurs projectes d’urbanització de l’Avinguda de S’Agaró o de les galeries.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.