Restauració i futura ampliació del passeig marítim de Platja d’Aro

Restauració i futura ampliació del passeig marítim de Platja d’Aro

El passeig marítim de Platja d’Aro s’allargarà fins a Port d’Aro. Ho pronosticava així el seu alcalde, Maurici Jiménez, durant la visita a la localitat d’Albert Bramón, el Subdelegat del Govern espanyol a Girona. El motiu de la trobada entre els dos polítics socialistes ha recaigut en l’inici de les obres d’emergència, empreses en el passeig, per tal de reparar les destrosses provocades pel temporal Glòria.

Reclamació històrica pels platjarencs i platjarenques que a mitjà termini podrien tenir un nou passeig marítim. Des del consistori asseguren que el projecte d’allargar el camí fins a Port d’Aro, així com la construcció d’una passera que en faci de nexe, ja es troba en fase de concurs. En la mateixa línia, el govern municipal també s’ha compromès amb la ciutadania a tirar endavant la restauració total del passeig marítim de la Platja Gran, és a dir, des de Cavall Bernat fins a Port d’Aro.

Tot i això, la trobada entre Jiménez i Bramón presentava un altre titular. I és que des del 14 de setembre la maquinària pesant s’ha assentat sobre el passeig. El motiu; les obres empreses al llarg de 550 metres per tal de reparar les importants destrosses causades pel pas del temporal Glòria.

Els treballs que es desenvolupen des de la desembocadura del Ridaura fins a l’avinguda Reina Fabiola consten de dues vessants. La primera consisteix a  retirar la sorra fins a un metre sota el nivell del mar, amb l’objectiu de construir-hi una escullera de rocalla que anirà placada sota la llosa del passeig per evitar possibles destrosses de futurs temporals. Seguint l’estudi de marees, la pavimentació del camí haurà de recular 7 metres. Aquestes obres tenen un pressupost de 995.000 euros i han estat assumides pel Ministeri.

La segona intervenció amb un cost d’entre 780 i 800 mil euros ha recaigut sobre l’Ajuntament. Aquesta consisteix a realitzar una nova infraestructura d’enllumenat públic, ja que va quedar greument malmesa durant el Glòria. En la mateixa línia i per tal de respectar les noves directrius de medi ambient també es canviaran tots els fanals del passeig amb l’objectiu de reduir la contaminació lumínica.

La reparació del passeig  presenta un cost total d’1 milió 795 mil euros i la seva finalització està prevista pel novembre d’aquest any.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.