Continua oberta la investigació per l’ofegament de Platja d’Aro

Continua oberta la investigació per l’ofegament de Platja d’Aro

Els forenses van fer l’autòpsia de l’home que va morir en un soterrani inundat

Els Mossos d’Esquadra segueixen investigant les circumstàncies de la mort de l’home que va ser trobat ofegat dissabte en un soterrani de Platja d’Aro. El jove, de 30 anys i d’origen llatinoamericà, dormia als baixos d’un local de l’empresa Climatització Obres i Serveis, SL, situat al mateix nivell que l’aparcament de l’edifici, ubicat en el número dos del carrer Ciutat de Girona de la localitat, que va quedar completament negat com a conseqüència de les intenses pluges caigudes dissabte a les comarques de l’Empordà. Segons va explicar l’alcalde, Maurici Jiménez, els primers indicis van apuntar que l’acumulació d’aigua va impedir que trobés sortida. La víctima i el propietari del local tenien amistat, segons el batlle, i l’hauria deixat dormir-hi per «motius personals».

Les primeres investigacions apunten que una gran acumulació d’aigua a la rampa d’accés al magatzem hauria entrat de cop al soterrani i no hauria deixat temps de reacció a la víctima, que va quedar atrapada. Per rescatar-la, els Bombers van haver de treure uns 500.000 litres d’aigua bombejant-la a un camió cisterna.

Ahir els forenses de l’Institut de Medicina Legal de Girona van practicar l’autòpsia al cos de l’home i fonts dels Mossos van explicar que, una vegada es confirmi la identitat de la víctima, es comunicarà a la família la seva mort o, si s’escau, al consolat del seu país d’origen perquè determinin què volen fer amb el cos.

Reaccions a Twitter

Diversos representants institucionals van mostrar el mateix dissabte a la nit el seu condol a través de piulades a Twitter. El president en funcions del Govern espanyol, Pedro Sánchez, va lamentar «una nova víctima mortal a conseqüència de les pluges intenses» i va tenir mostres d’afecte cap a la família de la víctima. El líder del PP, Pablo Casado, també va expressar les seves condolències i va agrair la tasca dels serveis d’emergències per la seva «entrega i professionalitat». La delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera; la presidenta en funcions del Parlament, Meritxell Batet, i el líder de Ciutadans, Albert Rivera, també es van afegir en les mostres de recolzament cap a la família de la víctima i a tots els afectats pels forts aiguats.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.