Jaume Fàbrega cerca el consens per presidir la Cambra de Girona

Jaume Fàbrega cerca el consens per presidir la Cambra de Girona

El procés de renovació de les tres cambres de comerç de la demarcació és a la recta final, després que ahir culminés el termini de votació de l’única categoria en disputa a la de Sant Feliu de Guíxols, en el grup 1 d’indústries extractives i energètiques, tèxtils, paper i arts gràfiques, químiques, producció de metalls, maquinària i equips, i les del material de transport. A la categoria hi aspiraven dues empreses: Perlum Persianas y Puertas SL, d’una banda, i el Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols, de l’altra. Els resultats encara no s’havien fet públics ahir al vespre, al tancament d’aquesta edició.

A les altres dues cambres, les de Girona i Palamós, no ha calgut el recurs al vot electrònic perquè hi ha acabat havent consens en el global de vocalies elegibles. A la cambra gironina, la necessitat d’eleccions es va dissipar la setmana passada, després que Llepafilms renunciés a competir en la subcategoria d’allotjaments hotelers, en favor de Josep Carreras Espígol, i Anticto Estudi Binari també es retirés en la d’activitats immobiliàries, lloguers i serveis empresarials.

Fàbrega, aspirant

A la Cambra de Girona, per ara només han transcendit les converses de l’empresari Jaume Fàbrega, representant de l’empresa GAM Sistemes Audiovisuals, i actual vicepresident, a la presidència del nou comitè executiu. Fàbrega confirmava ahir que aspira al “major consens, amb un equip que representi la diversitat del teixit empresarial”, amb empreses de dimensió diversa, de diferents sectors i amb realitats com la presència femenina, les start-ups, el sector sanitari o la combinació entre veterania i jovent.

Fàbrega defensa, a més, la continuïtat de la col·laboració amb les cambres de Palamós i Sant Feliu o el model de feina conjunta del Grup Impuls per Girona (GiG), que integra a més les patronals Foeg i Pimec i el Fòrum Carlemany, per a la millora d’infraestructures com l’N-II, el TAV a l’aeroport, el punt Schengen al port de Palamós o els polígons.

Els primers plens nous, a finals de mes

Per acabar de definir el nou ple de Girona només resta proclamar les 10 empreses amb representació per les seves majors aportacions al pressupost anual cameral, a partir del dia 20. També a Sant Feliu, on a més del resultat de la categoria sotmesa a sufragi, resten quatre empreses amb més aportacions voluntàries. I a Palamós ja no hi ha incògnites: seran Armacell Iberia, Nàutic Palamós, Nichiri Spain i Sarfa, i les converses per a la nova presidència també hi estan obertes. Els primers plens es podrien constituir a final de mes, el dia 31 a Sant Feliu i Palamós, i el 6 de juny, a Girona, segons les primeres estimacions del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.