Detingut per provocar nou incendis.

Detingut per provocar nou incendis.

Els Mossos resolen tres incendis en un centre de jardineria, en un turisme i en un domicili de Palafrugell el 2017 i de quatre vehicles a Parlavà a principis d’any

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de La Bisbal d’Empordà han tancat una investigació que ha permès resoldre nou delictes d’incendis que es van produir els darrers dos anys a la comarca del Baix Empordà i que ha comportat la detenció, gràcies a la Policia Local de Santa Cristina d’Aro, d’un home de 30 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Palafrugell, com a presumpte autor dels incendis.

Els fets es remunten al 13 de gener de 2017, quan els mossos de la Bisbal van tenir coneixement que s’havia produït un incendi en un centre de jardineria ubicat a l’avinguda Espanya del municipi de Palafrugell. En aquest incendi es va cremar gran part del negoci i tot un magatzem.

Des d’un bon inici la Unitat d’Investigació va determinar que es tractaria d’un incendi intencionat.

Tres mesos després, el 13 d’abril, es va produir un nou incendi al mateix centre de jardineria. En aquesta ocasió van comprovar que hi havia quatre focus de foc diferents i a l’interior van trobar una ampolla de benzina i una caixa de llumins. Sis dies després va tenir lloc un tercer incendi. A la zona també es va localitzar un líquid accelerant i el local va patir danys i destrosses valorades en 1.000 euros.

El 29 d’abril la propietària d’aquest centre de jardineria va patir un incendi al seu turisme quan el tenia estacionat davant del seu domicili a Palafrugell. Com a conseqüència del foc la façana del seu habitatge va patir afectacions.

Dies més tard, el 18 de maig, la mateixa víctima va patir un altre incendi, aquest cop al seu domicili. Algú li havia cremat la façana de la casa i part del seu interior.

El passat 5 de febrer de 2019 els mossos van tenir coneixement que s’havien cremat quatre vehicles en una finca de la població de Parlavà. En aquesta ocasió es va calcinar del tot un vehicle i les flames van danyar-ne tres més, dos turismes i una motocicleta. Els propietaris van veure com una persona fugia saltant la tanca perimetral amb un bidó de benzina a les mans.

La investigació va concloure que en tots els casos els incendis havien estat provocats i havien estat perpetrats amb el mateix modus operandi.

Finalment, els mossos van aconseguir identificar al presumpte autor i van emetre una ordre policial de detenció. El passat 5 d’abril els mossos de la comissaria de Sant Feliu de Guíxols, gràcies a una prèvia detenció de la Policial Local de Santa Cristina d’Aro, van localitzar i detenir al presumpte autor.

El detingut, que té antecedents, serà citat per presentar-se davant l’autoritat judicial competent de La Bisbal d’Empordà.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.