Els Mossos reclamen tolerància zero amb els delictes sexuals

Els Mossos reclamen tolerància zero amb els delictes sexuals

El cap de la regió policial de Girona dels Mossos d’Esquadra, el comissari Josep Milan, va reclamar ahir més implicació de la societat per “posar límits” i “no tolerar” els delictes sexuals. En el seu discurs del Dia de les Esquadres, va recordar que les agressions i els abusos han crescut del 17% a les comarques gironines. “Són accions execrables, que han evolucionat amb depredadors grupals i ens han de fer reaccionar, perquè està aflorant un menyspreu incomprensible contra les dones i els menors.” En paral·lel, i en referència als robatoris, va demanar “canvis legislatius” que permetin als Mossos “tenir més instruments” per combatre la multireincidència.

Segons va informar l’ACN, Milan també va agrair als Mossos “el sobreesforç” que estan fent davant “la situació de complexitat social i política” que viu Catalunya. Va recordar que els Mossos han de “garantir” drets fonamentals com els de reunió i manifestació “prioritzant la seguretat de les persones i la integritat de les institucions”. “Segurament vindran més dies de complexitat, on els carrers han de ser l’espai de convivència on les persones puguin expressar amb llibertat els seus sentiments, anhels i reivindicacions.” Per això, va subratllar que el cos té el deure de trobar aquest equilibri, apostant per la mediació, “malgrat que hi ha col·lectius amb els quals això és impossible”. Finalment, Milan va insistir en la “neutralitat” que els Mossos han de tenir i va requerir que el seu “escrutini públic” s’allunyi de “desqualificacions partidistes i simplistes”.

L’acte es va fer a l’Auditori de Girona. Es van lliurar 103 felicitacions i 16 medalles i, per commemorar els 300 anys d’existència del cos, es va lliurar una còpia del manuscrit sobre la creació de les primeres esquadres a Sant Feliu de Guíxols (que data del 14 de juny del 1719).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.