Avancen feina per reforçar el clavegueram al nucli comercial de Platja d’Aro

Avancen feina per reforçar el clavegueram al nucli comercial de Platja d’Aro

L’empresa Aqualia ha treballat des de la tardor en diverses obres de reforç de la xarxa de clavegueram a l’entorn del nucli comercial de Platja d’Aro. Però la intenció del consistori és que acabin al llarg del febrer, de manera que l’inici del projecte de substitució dels col·lectors dels carrers Doctor Fleming i les avingudes de s’Agaró i Castell d’Aro, amb un impacte més gruixut, s’ajornarà, com a mínim, fins a la pròxima tardor.

Fins ara les afectacions dels treballs s’han limitat a restriccions en el trànsit, amb talls i perforacions puntuals de les calçades en dies laborables, que es tornaven a tapar els caps de setmana i s’han aturat durant les vacances de Nadal. I la tònica, segons indica el tinent d’alcalde de Promoció Econòmica, Maurici Jiménez, serà la mateixa fins als dies previs a l’inici del carnaval.

Els treballs s’han centrat a preparar els punts de connexió dels futurs col·lectors, a la intersecció entre les avingudes de Castell d’Aro, Fenals i Juli Garreta, i a l’entroncament de la xarxa d’aquest darrer carrer amb Doctor Fleming i fins al giratori de Doctor Trueta, amb l’avinguda s’Agaró.

Fins a la tardor, Jiménez explica que acabaran de polir el tractament de la reurbanització de Doctor Fleming amb comerciants i veïns. El consistori oferirà cobrir fins a un 50% del cost de les contribucions especials –la normativa preveu que els propietaris puguin assumir fins a un 90% del cost– per a les obres de racionalització de la via, i l’enfortiment del seu caràcter de porta d’entrada a la zona comercial.

Pel que fa als col·lectors, Doctor Fleming es prefigura com la via on primer es concentraran els treballs, passat l’estiu, en espera de decidir si l’execució s’encavalca amb l’obra de la nova conducció al tram de l’avinguda de Castell d’Aro més proper al mar. Aquestes fases implicaran afectacions permanents en el trànsit amb una durada mínima de sis mesos.

L’espai de treball compartit, a mitjan març

Mentrestant, la reforma de les antigues dependències municipals d’Urbanisme per reconvertir-les en espais de treball compartit –coworking– per a emprenedors i professionals liberals continua endavant i Jiménez estimava ahir que podrien estrenar-se a mitjan març. L’edil va avançar que en el pròxim ple, del febrer, aprovaran el reglament d’accés a les places per afavorir que quan s’hi comenci a treballar ja hi hagi espais adjudicats.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.