Cinc setmanes de tall al carrer Concepció de Sant Feliu

Cinc setmanes de tall al carrer Concepció de Sant Feliu

Els carrers Concepció i Marquès de Robert, a Sant Feliu de Guíxols, a més del tram perpendicular del carrer Mall, quedaran tallats al trànsit, a partir de demà, durant un període estimat de cinc setmanes per les obres per elevar la calçada al nivell de les voreres a la cruïlla.

El regidor d’Obres, Josep Saballs, explica que serà la tercera de les quatre cruïlles que es van començar a arranjar a començaments de l’any passat, quan ja van reformar els dos primers passos al carrer paral·lel de la Mercè amb Mall i Antoni de Capmany. La durada dels treballs és notable perquè cal refer els serveis subterranis i, especialment, el clavegueram, a més d’afinar els pendents dels quatre vessants de les calçades perquè no s’hi embassi aigua quan plou.

En restarà una

Per no generar més complicacions al trànsit, Saballs diu que deixaran per a més endavant la quarta cruïlla pendent, entre Concepció i Capmany –carrer en què hi ha els jutjats i l’Escola Municipal de Música–. Però l’edil destaca que la de Mall és estratègica per donar més seguretat al principal itinerari escolar entre el nucli antic i l’escola pública Gaziel.

En els passos de vianants empren un nou sistema d’enrajolat amb panots ceràmics de color fosc i blanc, per dibuixar les franges dels passos de vianants. El sistema estalvia repintar i “ha estat ben valorat tant per vianants, sobretot per la supressió de bordons elevats, com per conductors”, perquè funciona com a ressalt i fa reduir la velocitat però sense sotracs extrems, recorda Saballs.

Alternatives al trànsit

El tall tindrà afectació per als vehicles que fan servir la carretera de Girona en sentit descendent per arribar a la Corxera, que ara hauran de desviar-se per Santa Magdalena i Bruc, igual que en el cas de Mall. Els carrers afectats seran d’ús només per a veïns.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.