Santa Cristina d’Aro desmenteix SOS Costa Brava

Santa Cristina d’Aro desmenteix SOS Costa Brava

L’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro va desmentir ahir les declaracions de la plataforma SOS Costa Brava que va assegurar en una roda de premsa la setmana passada que l’avanç de POUM aprovat preveia un creixement “desproporcionat” de més de 5.000 habitatges.

L’arquitecte redactor del projecte, Xavier Canosa, va assegurar que aquesta xifra no s’ajusta a la realitat perquè dels 4.754 habitatges previstos en sòl urbà consolidat al pla vigent, 3.285 ja s’han construït.

L’avanç, però, redueix aquesta xifra als 4.526 i preveu que se’n puguin executar uns 750. Pel què fa al sòl urbanitzable de creixement, Canosa va recordar que el planejament actual preveia 2.255 nous habitatges i que a l’avanç de POUM aquesta xifra es redueix fins als 638. El POUM vigent va ser suspès parcialment pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, precisament, per ser excessiu. A més, “el mateix POUM contempla que no cal més sòl urbà per absorbir el creixement demogràfic del municipi fins al 2028”, ha replicat l’advocat de SOS Costa Brava, Eduard de Ribot.

Pel què fa al sòl urbà consolidat, ha dit que dels 4.754 que es preveien, 3.285 ja s’han fet i que, tot i això, l’avanç preveu rebaixar aquesta xifra fins als 4.526. Això permetria uns 1.241 habitatges però Canosa estima que d’aquests se’n podrien arribar a executar uns 750.

Procés participatiu

Canosa va lamentar les declaracions de l’entitat ecologista i va insistir que entre els mesos de setembre i desembre han fet múltiples tallers, trobades i 130 reunions individualitzades. Entre aquestes, trobades amb representants de la plataforma Salvem Solius, membres de SOS Costa Brava. En aquest sentit, l’arquitecte va animar a totes aquestes organitzacions a sumar-se al procés i participar en la redacció del futur POUM. L’advocat de la plataforma ecologista, Eduard de Ribot, ha recordat que ells han presentat al·legacions al projecte i que estaran encantats a reunir-se amb l’equip de govern.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.