L’enderroc, a Sant Feliu, de l’Agglotap s’activa finalment

L’enderroc, a Sant Feliu, de l’Agglotap s’activa finalment

L’enderroc efectiu de les antigues naus de la factoria Agglotap s’ha engegat aquest mes. I en els darrers dies els treballs l’han començat a fer visible des de l’exterior de l’illa, després de setmanes d’espera per trobar una solució al trasllat de les línies elèctriques adossades a la façana de l’edifici. Un cop desmantellades les estructures interiors, ja han començat a fer desaparèixer els murs perimetrals dels carrers Rufo, Camís i Durban. Només hi restarà dempeus la nau més moderna, amb façana a Dos de Maig, que s’aprofitarà per a usos municipals.

Espera pel pàrquing

Bona part de l’illa que queda lliure es destinarà a la creació d’una nova àrea d’aparcament gratuït per als veïns de la zona, necessari per compensar les que ja es van suprimir a la plaça Alabric a mitjan juny, quan van arrencar les obres del futur parc Central a l’entorn de l’asil. Però l’alcalde, Carles Motas, no preveu que l’esplanada estigui a punt abans “d’un mes i mig o dos mesos”. La retirada de la runa encara durarà uns dies, i posteriorment caldrà anivellar i aplanar el solar per passar-hi serveis, asfaltar-lo i urbanitzar l’accés.

De fet, encara estan acabant de decidir algun ajust en el projecte inicial per optimitzar la capacitat de l’aparcament. I també s’han plantejat no fer-hi de moment el muret perimetral per accelerar-ne així l’obertura.El grup del PDeCAT al consistori criticava dies enrere que s’haguessin iniciat les obres a la plaça Alabric sense disposar de l’aparcament substitutiu, i ho atribuïen al “calendari electoral” per inaugurar el parc a la primavera. La portaveu del partit, Dolors Ligero, també qüestiona la “mala gestió” pel fet que “es perdi una subvenció del 50% del cost de les obres, és a dir, uns 875.000 euros” del pla de barris del Puig i l’Eixample de Llevant, al límit del qual hi ha la plaça, ja que la normativa imposava que els darrers projectes haguessin conclòs abans del passat 30 de juny.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.