L’enderroc, a Sant Feliu, de l’Agglotap s’activa finalment

L’enderroc, a Sant Feliu, de l’Agglotap s’activa finalment

L’enderroc efectiu de les antigues naus de la factoria Agglotap s’ha engegat aquest mes. I en els darrers dies els treballs l’han començat a fer visible des de l’exterior de l’illa, després de setmanes d’espera per trobar una solució al trasllat de les línies elèctriques adossades a la façana de l’edifici. Un cop desmantellades les estructures interiors, ja han començat a fer desaparèixer els murs perimetrals dels carrers Rufo, Camís i Durban. Només hi restarà dempeus la nau més moderna, amb façana a Dos de Maig, que s’aprofitarà per a usos municipals.

Espera pel pàrquing

Bona part de l’illa que queda lliure es destinarà a la creació d’una nova àrea d’aparcament gratuït per als veïns de la zona, necessari per compensar les que ja es van suprimir a la plaça Alabric a mitjan juny, quan van arrencar les obres del futur parc Central a l’entorn de l’asil. Però l’alcalde, Carles Motas, no preveu que l’esplanada estigui a punt abans “d’un mes i mig o dos mesos”. La retirada de la runa encara durarà uns dies, i posteriorment caldrà anivellar i aplanar el solar per passar-hi serveis, asfaltar-lo i urbanitzar l’accés.

De fet, encara estan acabant de decidir algun ajust en el projecte inicial per optimitzar la capacitat de l’aparcament. I també s’han plantejat no fer-hi de moment el muret perimetral per accelerar-ne així l’obertura.El grup del PDeCAT al consistori criticava dies enrere que s’haguessin iniciat les obres a la plaça Alabric sense disposar de l’aparcament substitutiu, i ho atribuïen al “calendari electoral” per inaugurar el parc a la primavera. La portaveu del partit, Dolors Ligero, també qüestiona la “mala gestió” pel fet que “es perdi una subvenció del 50% del cost de les obres, és a dir, uns 875.000 euros” del pla de barris del Puig i l’Eixample de Llevant, al límit del qual hi ha la plaça, ja que la normativa imposava que els darrers projectes haguessin conclòs abans del passat 30 de juny.

Font de la notícia: el punt avui

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Verificació (no es una màquina) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada