Més personal i transport sanitari per a aquest estiu

Més personal i transport sanitari per a aquest estiu

Els centres de salut dels municipis de la Costa Brava es veuran reforçats aquest estiu per més professionals, així com també s’ampliaran els horaris d’atenció d’alguns dels centres sanitaris i es dotarà de més ambulàncies en determinats punts estratègics. Aquestes són algunes de les mesures establertes per la Regió Sanitària de Girona per fer front als mesos d’estiu i que suposa la incorporació de 211 professionals més (persones equivalents a una jornada laboral de 36 hores/setmana durant un mes). Pel que fa a la disponibilitat de llits, aquest estiu la dotació serà lleugerament superior a l’any passat, i en el moment en què hi haurà més llits disponibles la dotació serà del 96,5% i quan n’hi haurà menys serà del 90,8%

Dels 211 professionals, la majoria reforçaran els equips que cobriran l’estiu als centres d’atenció primària, malgrat que també s’incorporaran més professionals als serveis d’urgències dels hospitals de Palamós i Blanes. Concretament, reforçaran les urgències d’aquests hospitals un total de 4 metges, 14 infermeres i 10 professionals d’altres col·lectius.

La major part dels professionals, un total de 183 (76 metges, 62 professionals d’infermeria i 45 auxiliars administratius) s’incorporaran a partir de l’1 de juliol als CAP costaners de l’Alt Empordà, Baix Empordà, Selva Marítima i Alt Maresme. Concretament, aquests professionals reforçaran els centres de salut de Portbou, Llançà, el Port de la Selva, Cadaqués, Roses, Empuriabrava, Torroella de Montgrí, l’Estartit, l’Escala, Palafrugell, Sant Antoni de Calonge, Platja d’Aro, Sant Feliu de Guíxols, Tossa de Mar, Lloret de Mar i Blanes.

Alguns centres d’atenció primària i consultoris locals han ampliat els seus horaris d’activitat des del passat 23 de juny i fins a l‘11 de setembre. Concretament, són els centres de salut de Cadaqués i Platja d’Aro, que estaran en funcionament les 24 h del dia, i el de Tossa, que estarà obert de 8 h a 24 h durant el mateix període.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.