La Guàrdia Civil confirma que la Policia de Sant Feliu no podrà dur escopetes

La Guàrdia Civil confirma que la Policia de Sant Feliu no podrà dur escopetes

La Guàrdia Civil ha confirmat que no entregarà a la Policia Local de Sant Feliu de Guíxols les armes llargues que l’Ajuntament havia comprat, tal com explica el Diari de Girona. La Guàrdia Civil és l’organisme que té l’última paraula en les autoritzacions d’armes. El cos ha puntualitzat que no es tracta que no vulguin donar la llicència, sinó que la normativa de la Generalitat es ho impedeix.

Diferents policies i síndics han corroborat que els agents locals no poden tenir armes de foc llargues.

Eren les primeres armes llargues que el cos de Policia Local de Sant Feliu hauria rebut. Tot i l’impediment, el regidor de Seguretat Ciutadana, Jordi Vilà, va manifestar  al Diari de Girona que els tràmits per aconseguir armes llargues són feixucs, però “la Policia Local en pot tenir”.

El mateix rotatiu també informava que “s’hauria de canviar el Reglament d’armament de les policies locals de Catalunya de l’any 1996″. Aquesta normativa dicta que l’arma dels agents locals només pot ser curta.

Altres veus crítiques amb el govern municipal venen de la direcció del cos policial. L’inspector Josep Mirraño, segons informa el diari, s’ha desmarcat de la compra dient que era iniciativa del consistori.

Tot i la negativa a la pertinença d’armes llargues, fa temps que des de l’Associació de Caps i Comandaments de Policia Local demanen el canvi de la normativa. Reclamen que es permeti als agents municipals tenir armes ja que “les pistoles són ineficaces en cas d’un atemptat terrorista amb subfusells o kalàixnikovs”, com expliquen al mitjà gironí.

Ara les opcions que tenen des del consistori són retornar les armes o deixar-les dipositades a la Guàrdia Civil fins que es canviï el reglament a Catalunya.

L’Ajuntament de Sant Feliu havia aprovat la compra de quatre escopetes pel cos de policia municipal. El motiu que va portar el consistori a adquirir aquestes armes era per protegir els agents dels possibles atemptats gihadistes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.