Un dels detinguts pel cas Comas havia treballat de cambrer per a la víctima

Un dels detinguts pel cas Comas havia treballat de cambrer per a la víctima

 

Els Mossos han detingut un veí de Platja d'Aro, de nacionalitat espanyola, en relació a la investigació per la mort de l'empresari Jordi Comas. L'arrestat ha sigut posat en llibertat i sense càrrecs.

 

Raúl Mayol García, un dels homes que fa dues setmanes va ser arrestat i posat a disposició judicial en relació amb l’assalt mortal a l’empresari Jordi Comas a Platja Aro, havia treballat de cambrer en un dels restaurants, Aradi, de la família de Comas. Arran de la possibilitat que pel vincle laboral, Mayol –que en ocasions havia estat també al domicili particular de Jordi Comas i Carme Hospital– tingués informació privilegiada, els Mossos d’Esquadra el van sotmetre a una vigilància estreta. El van detenir coincidint amb els arrestos del grup de magribins i albanesos que es consideren autors del robatori i l’assassinat, el 18 de novembre del 2012, a casa del president de la FOEG. Raúl Mayol, però, va quedar en llibertat i desvinculat de la resta de detinguts després de ser posat a disposició judicial. Mayol es va negar a declarar i, a falta de cap prova que el vinculés als assaltants, va quedar en llibertat i no se li van imposar mesures cautelars. Ara per ara, el jutjat d’instrucció número 2 de Sant Feliu de Guíxols ha fet empresonar per l’assassinat de Comas tres dels nou homes que li van portar els Mossos d’Esquadra: Mohamed Yassine Chelagmi, Moussa Alloui i Valentino Gjeloshi.

Empresonat i delatat

Però un altre dels homes identificat per la seva implicació en el crim ja estava reclòs, per altres afers, a la presó del Puig de les Basses, abans que els Mossos explotessin l’operació que ha permès resoldre l’assalt mortal a casa de Jordi Comas. Es tracta de Yassin Chalioui Sartan, que en primera instància va ser vinculat al crim, a través d’un anònim que
va ser enviat el març del 2014 a la fiscalia de Barcelona. L’escrit anònim assegurava que Sartan havia participat en l’assalt al domicili de l’empresari juntament amb un tal Yassine (Mohamed Yassine), que seria l’autor material de la mort, i el germà petit d’un noi anomenat Abdelhadi, que els investigadors han identificat com a Abdelaziz El Kalai (un dels nois que continua evadit). Amb aquesta informació, els Mossos van anar a interrogar Sartan a la presó i, tot i que no va admetre la seva participació en els fets, sí que va incriminar altres implicats, procurant mantenir-se ell al marge. Seguint el fil de la investigació, els Mossos van aconseguir que almenys dos dels altres encausats impliquessin Challioui Sartan.

Reunits al Bar Aquario

Un d’ells, Ilyass Houllich (que va quedar en llibertat), va explicar que, dies abans de l’assalt, Yassin Challioui es va reunir amb Moussa Allaoui i Karim Soso, als afores del bar Aquario de Platja d’Aro, que solia ser el seu punt de reunió habitual. Però aquell dia, a més a més hi havia Valentino Gjeloshi, Nino, l’albanès que haurien reclutat per obrir amb traça la finestra de l’habitatge de Comas. Gjeloshi els va fer demostració de com obria portes per la zona i els altres es felicitaven tot contents dient: “Ho hem aconseguit. Quins ous que tenim!, ja hem trobat manyà.”

LA DATA

18.11.12
uns encaputxats van cometre el robatori mortal
a casa de Comas, al carrer Nostra Senyora del Carme

Hauria pogut viatjar amb Ryanair

El lletrat Daniel Coll, que defensa Mohamed Yassine Chelagmi, ha presentat recurs contra l’ordre d’empresonament del seu representat, argumentant que no hi ha proves que vinculin Yassine amb l’assalt i molt menys amb l’autoria de la mort de Jordi Comas que li atribueixen els investigadors. Coll considera que no es respecta la presumpció d’innocència de Yassine, a qui es relaciona amb el crim a través de la carta anònima rebuda a la fiscalia de Barcelona. “La defensa va tenir coneixement de la suposada carta anònima en la qual se sustenta el castell de cartes construït de forma artificiosa”, exposa la defensa, que remarca que en no saber-se l’autor de l’anònim tampoc és possible saber si va actuar per motius espuris i que ha servit “per muntar un circ amb una pila de detinguts”. Coll també rebat el possible risc de fugida de Yassine exposant que els tres anys i mig després del crim els ha passat en una barraca vivint en la indigència. L’advocat afegeix que si hagués volgut fugir al seu país, el Marroc (que no té tractat d’extradició amb l’Estat espanyol) ho hauria pogut fer, perquè “amb el presumpte gran botí s’hauria pogut permetre pagar-se un vol de Ryanair de Girona al Marroc i mai més s’hauria sabut res d’ell”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.