Caça als assassins de Comas

Caça als assassins de Comas

 

BARCELONA. PLATJA D'ARO. DETENCIÓ D'UN ALBANES SOSPITÓS DE LA MORT DE JORDI COMAS AL BARRI GOTIC DE BARCELONA  Foto: SER CATALUNYA

Després de tres anys i mig d’investigació, els Mossos van iniciar ahir l’operació per arrestar els responsables de la mort de Jordi Comas, el president de la FOEG asfixiat a casa seva a Platja d’Aro per uns encaputxats que van assaltar l’habitatge, van saquejar la caixa forta i van deixar lligada la dona, Carme Hospital. Una detenció, tal com va avançar ahir la Cadena Ser, que es va fer en el número 2 del carrer Vigatanes de Barcelona, al barri Gòtic de la ciutat. Els Mossos se’n van endur un home albanès que està relacionat amb l’assalt violent. Però la cacera dels sospitosos va continuar a la tarda. A Barcelona va ser detingut un altre home. I cap a les vuit, els Mossos van arrestar dos homes marroquins a la sortida d’un bar freqüentat per compatriotes seus a la zona de l’Eurocenter, a Platja d’Aro, la població on es va perpetrar el crim. I a Palafrugell també es van fer dos arrestos més. En total, sis detencions, però, segons informava anit l’agència Efe, el jutjat de Sant Feliu de Guíxols ha emès quatre ordres europees de detenció i lliurament de persones també buscades pel mateix cas i els Mossos tenen pendent encara fer tres arrestos més. En total, doncs, tretze persones vinculades d’una manera o una altra amb l’assalt mortal, que materialment va ser perpetrat per tres homes encaputxats a casa de Jordi Comas, en el número 15 del carrer de Nostra Senyora del Carme, en ple centre de Platja d’Aro, la nit del 18 de novembre del 2012. La investigació, a càrrec del jutjat de Sant Feliu de Guíxols, va disposar de poques pistes materials perquè Carme Hospital no va poder veure la cara als assaltants, que anaven encaputxats i amb roba fosca, i tampoc no van deixar empremtes dactilars, ja que duien guants. Els investigadors van posar les seves esperances en les mostres biològiques que es van extreure de les ungles de Comas per si havia esgarrapat els agressors i podien obtenir mostres d’ADN, però el resultat va ser negatiu i ara no es disposarà de l’empremta genètica per incriminar cap dels sospitosos. Uns dies abans de l’assalt mortal, Comas ja havia estat abordat per tres encaputxats a l’entrada de casa seva, però van fugir quan Comas els va plantar cara i es va disparar l’alarma. No es descarta que alguns dels sospitosos estiguin relacionats amb aquest assalt previ, i a d’altres se’ls vincula amb tasques logístiques o d’informació dels autors materials.

La primera línia d’investigació que es va seguir assenyalava com a sospitosos uns marroquins, entre els quals un que va fugir coincidint amb el crim, però transcorreguts uns mesos també es va estirar el fil d’una confidència que va arribar per la Policía Nacional que apuntava que darrere de l’assalt mortal a Platja d’Aro hi podia haver un grup albanès especialista en robatoris d’habitatges que estava establert a Barcelona però que seleccionava els seus objectius en diferents poblacions catalanes. Els sis arrestats ahir són marroquins i albanesos, una combinació de les dues línies d’investigació.

Carme Hospital, la vídua de Comas i víctima també de l’assalt, està compareguda com a acusació particular en la causa, per mitjà del lletrat Carles Monguilod, però no ha obtingut cap informació de les investigacions perquè el jutjat instructor (pel qual han passat tres jutges) ha mantingut el secret de sumari de forma permanent, i només pel fiscal Victor Pillado ha sabut que la investigació mai no ha estat en via morta. “Confiem en la investigació i esperem els esdeveniments amb discreció i prudència”, diu Monguilod.

Els detinguts ahir pels Mossos hauran de ser posats a disposició del jutjat de Sant Feliu de Guíxols en les hores vinents per ser interrogats, però Carme Hospital, com a acusació particular, no podrà tenir accés a cap diligència fins que no s’aixequi formalment el secret de sumari. Hospital, tot i haver estat estona amb els assaltants, va assegurar, en un primer moment, que encara que detinguessin els autors ella difícilment els podria identificar en una hipotètica roda de reconeixement. El que Hospital va poder aportar dels lladres és que mentre van ser a la casa quan es dirigien a ella o al seu home ho feien en castellà, però que quan parlaven entre ells ho feien en una llengua que li va semblar àrab.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.