Embarguen 40.000 euros al mag dels bitllets tintats

Embarguen 40.000 euros al mag dels bitllets tintats

Segons Informa El Punt Avui El jutjat penal número 2 de Girona ha decretat l’embargament de 40.000 euros dels comptes bancaris de Justin Hapi, el veí de Salt especialista a fer creure que pot convertir simples papers en bitllets de curs legal, així com anar-los multiplicant embolicant-los amb paper d’alumini i cotó fluix i aplicant-hi un líquid pel damunt. Aquesta quantia és exactament els diners que els amos de Construccions Toni i Quim Ribas de Llagostera li haurien donat a través d’enganys.

En la sentència del maig del 2012, el jutjat li va imposar dos anys de presó i retornar els diners als estafats. Hapi va enganyar els dos empresaris, germans, amb l’ajuda de Carlos Dugre, que també va ser condemnat a divuit mesos de presó.

Un “mètode ingenu”

Tot i que en el judici els advocats dels acusats van considerar que no hi va haver estafa perquè no entra dins del raonament lògic que ningú es cregui que els bitllets es multipliquen a través d’aquest “mètode ingenu”, en la sentència s’argumenta que “tot i que aquest truc no és apte per entabanar la majoria de les persones, sí que ho és per a les que són especialment crèdules”. De fet, les víctimes van dir que van veure “amb els seus propis ulls” com van convertir un bitllet de 50 euros que els van facilitar en quatre bitllets del mateix valor.

Quasi un any i mig després de la sentència, Justin Hapi encara no ha fet efectiu aquests 40.000 euros, i per tant, el jutjat ha procedit a fer efectiu l’embargament dels béns que pugui tenir.

Expert en la matèria

L’Audiència de Girona va condemnar Hapi, el mes d’abril del 2012, a dos anys i quatre mesos de presó per haver estafat, l’any 2009, 37.000 euros als germans Alexandre i Josep Maria Font, responsables de Transgrues Font de Figueres. El 2011, en canvi, un jutjat penal el va absoldre de l’estafa de 5.000 euros, el 2006, a l’amo d’un bar d’Anglès. Al febrer passat, també va ser condemnat a set mesos de presó per haver sostret 500 euros a un matrimoni de Sant Feliu de Guíxols.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.