Santa Cristina d’Aro obsequia a les famílies amb nadons nascuts enguany per potenciar la lectura des de ben petits.

Santa Cristina d’Aro obsequia a les famílies amb nadons nascuts enguany per potenciar la lectura des de ben petits.

Amb el projecte ‘Créixer i llegir junts’, promogut a través de la biblioteca municipal, es pretén introduir als nadons en l’hàbit de la lectura durant el seus primers mesos de vida per tal de potenciar, de ben aviat, les seves habilitats lectores

L’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro, a través de la Biblioteca Municipal Baldiri Reixac, ha consensuat el projecte ‘Créixer i llegir junts’, destinat a les famílies amb nadons nascuts a partir d’aquest any, per tal de potenciar i promoure la lectura en els seus primers mesos de vida.

El propòsit consisteix en lliurar a totes les unitats familiars amb nadons, de manera totalment gratuïta, una caixa amb material pel foment de la lectura en família des de ben petits. El projecte, la caixa i el material que hi conté ha estat ideat i proporcionat per l’editorial lleidatana Pagès Editors S.L. i, el consistori, a través del pressupost de què disposa la biblioteca, els hi ha comprat 30 lots per lliurar-los a totes les famílies afortunades amb l’arribada d’un nou membre durant un període de 2 a 3 anys, partint de l’1 de gener d’aquest any 2021.

Per tal de fer entrega d’aquests lots, l’ajuntament ha celebrat aquesta tarda de dijous l’acte de lliurament d’obsequis al pati de la biblioteca, que ha comptat amb l’assistència de l’alcaldessa del municipi, Mª Lourdes Fuentes, la regidora de Cultura, Tina Gorina, les tècniques de la biblioteca i algunes de les famílies que, des del gener, han tingut un nadó i l’han empadronat a Santa Cristina d’Aro.

Cada caixa atorgada conté el llibret ‘Llegir i créixer junts’, escrit per Ramon Besora, mestre de professió, i il·lustrat pel pedagog Francesco Tonucci. Un llibre on les famílies trobaran les pautes per a orientar als infants en la lectura, tenint en compte cada etapa de la seva vida. També s’inclou el llibre infantil ‘El viatge de Bàbar, petit elefant’, de Jean de Brunhoff, una publicació que forma part d’una col·lecció dels clàssics més importants de la lectura infantil. A banda dels llibres, a la caixa les famílies també hi trobaran un CD amb cançons de bressol, un carnet de la biblioteca per al nadó i una carta de l’alcaldessa animant a la família a llegir junts, potenciant la lectura i els seus valors.

L’execució d’aquest projecte s’ha generat des de la convicció que, promoure el llibre en els primes mesos de vida dels nadons, és un bon nexe de comunicació amb els pares i amb la resta de familiars. D’aquesta manera, des de ben petits, poden conèixer els gustos i interessos lectors dels seus fills i filles. Les trobades dels infants amb la lectura han de ser el més d’hora possible, gratificants i positives, i l’entorn familiar ajuda a la creació d’aquest ambient.

Així doncs, el projecte es duu a terme per tal d’involucrar als familiars a viure amb entusiasme el procés d’iniciació a la lectura dels seus fills/es, augmentant l’ànim per desxifrar plegats allò que hi ha ocult rere les formes dibuixades amb tinta sobre el paper. Afavorir la lectura de la imatge és afavorir indirectament la lectura del text literari i, alhora, la comunicació amb la família. I és que el lector no neix, es fa, i per aquest motiu cal aprofitar totes les oportunitats perquè el llibre sigui present ben aviat en la vida dels infants.

Un cop presentat el projecte i després de l’acte d’entrega d’avui, durant els propers mesos serà la mateixa biblioteca l’encarregada de citar a les famílies dels nadons nascuts enguany al municipi per tal de fer-los entrega dels obsequis. Més endavant, a finals d’any, es preveu la realització d’un nou acte d’entrega conjunta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.