3r Torneig de korfbal platja • Dissabte 12 de juliol

3r Torneig de korfbal platja • Dissabte 12 de juliol

 

ad8de5425148aa32777950338f4d11f6_L

Campionat en categories júnior i sènior i concurs de llançaments

Segona edició del Torneig de Korfbal Platja a Platja d’Aro, dissabte 12 de juliol, a la Platja Gran (zona de Riuet, a l’extrem sud). Hi participaran diversos equips en categoria júnior –de 9 a 14 anys- (10-14 h) i sènior –a partir de 15 anys- (16-21 h). Cadascun hi participa amb un mínim de quatre jugadors/es (2 nois i 2 noies) i un màxim de sis (3 nois i 3 noies). Hi ha premis per als tres primers classificats de cada modalitat, obsequi per a tots els participants, i també concurs de llançament i pràctica popular a la zona d’entrenament.

Organitza el Club Korfbal Baix Empordà, amb la col·laboració de l’àrea d’Esports de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro. Aquest esport, que cada any va agafant més presència, compta en l’actualitat amb nombrosos clubs i associacions arreu de Catalunya, entre ells el Club Ridaura de Castell-Platja d’Aro, sorgit a partir de la pràctica de la modalitat a l’institut de secundària Ridaura de Castell d’Aro. També la selecció catalana competeix de manera oficial internacionalment.

El korfbal (wikipedia) és un esport d’origen holandès que va arribar a Catalunya l’any 1980. S’hi juga amb dos equips mixtes, formats per quatre nois i quatre noies, que cerquen introduir una pilota dins una cistella, sense tauler. L’àrea de joc es divideix entre les zones d’atac i de defensa i manté certes similituds amb el bàsquet, tot i que es considera una evolució del ringboll suec. El korfbal és un esport que es basa en els principis de la cooperació, la no violència, la no especialització, l’habilitat i la coeducació, i és un dels exemples més clars de les possibilitats d’evitar la segregació per sexes a l’esport.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.