Músics internacionals conviuran aquest agost al Festival de Santa Cristina

Segons Informa El Punt Avui Després de setze edicions, el Fòrum de Santa Cristina d’Aro ha decidit canviar el format de la seva Temporada de Música de Cambra, amb diversos concerts repartits al llarg de tot l’estiu, i aquest any estrena el XVII Festival Internacional de Santa Cristina d’Aro, que concentrarà totes les seves activitats del 17 al 25 d’agost.

El festival s’obrirà el dissabte 17 d’agost a l’auditori de l’Espai Ridaura amb l’espectacle Colors del popular violinista armeni Ara Malikian (1968), tan bon intèrpret com comunicador. Acompanyat per Humberto Armas (viola), Luis Gallo (guitarra), Nacho Ros (contrabaix) i Nantha Kumar (percussió), Malikian proposa a Colors un recorregut sonor i emocional per l’Índia, Rússia, el Líban, Romania, la República Txeca i altres països, seguint la ruta dels zíngars i la dels seus propis ancestres armenis.

Tot i que aquest és segurament el concert més cridaner del renovat festival cristinenc, el canvi de format s’aprecia més en la resta de la programació: nou destacats intèrprets internacionals conviuran i treballaran junts durant tota la setmana a Santa Cristina i oferiran diversos concerts a l’església. Seran Adrian Pinzaru i Kai Gleusteen (violins), Anna Kreetta i Wolfgang Tarliz (violes), Josep Maria Colom, Catherine Ordronneau i José Enrique Bagaría (pianos) i Niklas Schmidt i Amparo Lacruz (violoncels), també directora d’aquesta programació. Aquests músics oferiran cinc concerts –seran entre cinc i nou intèrprets, segons el dia–, amb diferents programes que inclouran obres de Mozart, Scarlatti, Liszt, Txaikovski, Schubert, Beethoven, Grieg, Brahms, Dvorák, Mompou, Falla, etc.

“Els cicles canvien i, en un moment de crisi en què estan desapareixent els ajuts públics, cal atreure els patrocinadors privats amb una nova fórmula una mica trencadora”, diu el president del Fòrum, Santiago Coll. “Aquest tipus de festival ja es fa en altres països: durant una setmana, músics de gran vàlua es queden a viure a Santa Cristina, assagen junts, poden conèixer el poble i estar en contacte amb els músics joves o explicar quins instruments de primer nivell utilitzen”, afegeix Coll. Dins del cicle de conferències, el 22 d’agost tindrà lloc a l’església una presentació dels instruments del festival, a càrrec de Solé Luthier. Durant la setmana hi haurà també xerrades de Jorge de Persia, Javier Pérez Senz, José Fontana i, com a cloenda, el Dr. Jesús Algaba i Joan Vives, que parlaran sobre malalties relacionades amb la música.

Jazz al Golf

Una altra novetat destacada d’aquesta edició és la incorporació del jazz a una programació eminentment clàssica. El 20 d’agost tindrà lloc a la terrassa de l’hotel Golf Costa Brava un concert d’Ignasi Terraza (piano), Esteve Pi (bateria), Horacio Fumero (contrabaix) i Susana Sheiman (veu). El cartell es completarà amb dos concerts de piano, a càrrec dels guanyadors del segon premi del Concurs Maria Canals 2012, Nozomi Nakagiri, i del primer premi Loewe-Hazen del Concurs Infanta Cristina 2012, Pablo Martínez.

One Response to "Músics internacionals conviuran aquest agost al Festival de Santa Cristina"

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.