Porta oberta al futur

Porta oberta al futur

Segons Informa El Punt Avui El Festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols, el més antic de Catalunya, celebra aquest any la seva 51a edició i ho fa amb un canvi de direcció, que tot just comença a apuntar-se en aquesta programació per manca de temps, ja que Bitò –l’empresa responsable del prestigiós Temporada Alta– ha tingut poques setmanes per definir el cartell des que va assumir la gestió de la Porta Ferrada en un concurs públic, i per això s’ha dit que aquesta és una edició de transició. Però una bona transició.

El festival inclourà un total de 21 propostes, entre el 19 de juliol i el 17 d’agost. El concert inaugural anirà a càrrec de Josep Ribera, un gran pianista guixolenc resident a Copenhaguen que, després d’una llarga trajectòria per escenaris de tot el món, continua sent pràcticament un desconegut al seu propi país.

La 51a Porta Ferrada combinarà grans noms internacionals, com ara Al Jarreau, l’Orquesta Buena Vista Social Club, amb Omara Portuondo i Eliades Ochoa, i, en un altre àmbit, el pianista rus Alexei Volodin, amb propostes més properes i tan diverses com ara Jorge Drexler, Diego el Cigala i Niña Pastori, o encara més nostrades com ara Manel, La Pegatina i Vicky Peña, amb un espectacle inspirat per Kurt Weill. El Quartet Casals, la Compañía Antonio Gades –que completa tríptic a Sant Feliu amb Carmen– i un gran tribut a Duke Ellington, amb The American Spiritual Ensemble i la Barcelona Jazz Orquestra, són altres al·licients d’un festival que vol ser tan interessant per al públic local com per al visitant.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.