El trio de Luis González grava un disc al Sunset

El trio de Luis González grava un disc al Sunset

Segons Informa El Punt Avui El Luis González Trio, que des de l’octubre passat actua cada dimarts al Sunset Jazz Club de Girona com a grup resident, gravarà el seu proper disc en directe en aquest local, avui i demà a la nit (23 h). El trio va néixer el 2008 i està format per Luis González (piano), Joan Solà-Morales (contrabaix) i César Martínez (bateria). Live at Sunset serà el seu quart disc i està previst que es publiqui la tardor vinent, en una autoedició que es vol finançar amb contribucions de petits mecenes. “Bàsicament, es tracta de comprar el disc per avançat, com si fos un projecte de Verkami però sense intermediaris. També ens dóna un cop de mà altra gent, de maneres molt diverses: el que ens lloga el piano, el que ens fa el vídeo per a Youtube…”, explica Luis González. Per saber com es pot ajudar a tirar endavant l’edició d’aquest disc, es pot preguntar directament al Sunset o al grup, a través del correu electrònic: siulgp@hotmail.com. Hi ha diverses opcions per participar activament en aquest projecte: des de pagar 7 euros per l’entrada d’un dels dos concerts o 15 euros per una entrada i un CD, fins al màxim previst, que són 100 euros per dues entrades, dos CD i l’aparició del mecenes als agraïments del disc i del seu logotip al llibret.

“Al Sunset ens han acollit molt bé i el fet de poder-hi tocar cada setmana ha estat un bon revulsiu per al trio”, afirma González. Cada dimarts, el trio hi ha estrenat un tema nou compost expressament per a l’ocasió i, d’aquesta manera, ha reunit una desena de temes propis que ara s’inclouran en el disc Live at Sunset.

Luis González defineix la música que fan amb el seu trio com una barreja de jazz i música clàssica, que es podria identificar com a “jazz europeu”. El proper projecte del trio és un disc de nadales jazzístiques amb Cris Juanico.

De les cançons catalanes a una suite novaiorquesa

Luis González és un pianista de 32 anys nascut a Jerez que viu a Girona des dels tres anys i actualment resideix a Sant Feliu de Guíxols, on és professor de piano i harmonia a l’escola de música municipal. Format al conservatori de Girona i al del Liceu de Barcelona, González va estudiar també jazz al conservatori de Perpinyà i va completar la seva formació ara fa un parell d’anys a Nova York. González és també director de l’escola municipal de música de Maçanet de la Selva.

El 2009, el Luis González Trio va publicar el seu primer disc, Cançons, amb adaptacions de cançons tradicionals catalanes en clau de jazz. El 2011 va aparèixer New York City Suite, amb composicions de González inspirades en la ciutat de Nova York, interpretades per un sextet clàssic i jazzístic. L’any passat va sortir Entre vivir y soñar, de la cantant Rocío Romero i el Luis González Quartet, amb el saxo de Lucas Martínez.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.