Josep Fernández Miguélez

Josep Fernández Miguélez

Segons Informa El Punt Avui Josep Fernández Miguélez, conegut per tothom com a Pepe Fernández, va morir ahir amb 70 anys a causa d’una malaltia que ja li va impedir recollir el premi Artista Cultural del Butlletí de Llagostera (ho va fer el seu fill). Precisament, la revista l’havia entrevistat en el número del gener passat, on explicava que tenia 464 pel·lícules filmades per ell en 8, en súper 8, en digital i en alta definició.

Pepe Fernández era una persona molt vinculada al teixit social llagosterenc, ja que havia participat en diferents entitats del poble, com ara el Grup Excursionista Bell-Matí i el Casino Llagosterenc. Havia jugat a bàsquet, i també havia dirigit obres teatrals, sobretot Els Pastorets. Però on més va excel·lir en Pepe va ser en el cinema amateur, ja que va enregistrar molts dels esdeveniments succeïts a Llagostera en els últims 35 anys. Una bona part del seu treball, que també inclou la recuperació de pel·lícules filmades per altres persones sobre el poble, es pot veure a l’arxiu històric videogràfic digitalitzat que Llagostera TV té disponible a la secció Memòries. En Pepe havia treballat en una agència de viatges de Platja d’Aro, i va iniciar la seva singladura cinematogràfica el 1978, amb en Lluís Vilaplana i en Quim Planella. Més tard, va col·laborar amb Joan Valls en el rodatge de Ridaura, amb guió d’Enric Marquès, i sempre anava a tot arreu amb la càmera.

Nascut a Coomonte (Zamora), va arribar a Llagostera amb 12 anys. Casat amb Maria Àngels Corominas, tenia dos fills, Josep i Carles. La cerimònia se celebrarà avui, divendres, a dos quarts de sis a l’església de Llagostera.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Verificació (no es una màquina) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.