Presentació del Llibre Del Dominus a l´Abat La història de l´entorn del monestir de Sant Feliu de Guíxols

Presentació del Llibre Del Dominus a l´Abat La història de l´entorn del monestir de Sant Feliu de Guíxols

Segons Informa Tribuna Ganxona El proper divendres 15 de març a 2/4 de 8 del vespre i a la Sala d’Actes del Museu d’Història de la Ciutat, el Doctor en Història Josep Maria Nolla, catedràtic d’Arqueologia de la Universitat de Girona, conduirà la presentació del llibre que sota el títol “Del Dominus a l´Abat“.

La Història de l’entorn del Monestir de Sant Feliu de Guíxols, de l’Època Romana a la Desamortització aporta informació científica i detallada de les darreres campanyes arqueològiques anuals realitzades a l’entorn del Conjunt Monumental del Monestir de Sant Feliu de Guíxols entre els anys 2008 i 2010.

Els autors, Jordi Vivo, Lluís Palahí, Gustau Garcia i Antoni Prados presenten un treball acurat i brillant que, en un esforç de síntesi aplega no només les dades objectives sorgides dels materials trobats i les seves relacions arqueològiques, així com les datacions de les diferents estructures , sinó que situa tota aquesta informació en un context més ampli que ens ajuda a entendre els canvis que van anar modificant amb el devenir del temps i dels diferents processos de la Història el cenobi guixolenc.

La presentació anirà a càrrec de:

Gustau García Jiménez és Doctor per la Universitat de Girona i Llicenciat en Història per la mateixa universitat. El seu exercici professional ha estat centrat en la recerca arqueològica, en especial enfocada en la investigació de l’armament i les formes de guerra de la Protohistòria i l’Antiguitat a l’Europa occidental. Al llarg de la seva carrera, ha participat activament en nombroses excavacions arqueològiques, moltes de les quals en jaciments de la Tardoantiguitat i l’Edat Mitjana a Girona i la seva província. És autor o co-autor de mitja dotzena de llibres i una dotzena d’articles sobre la matèria.

Antoni Prados Muñoz és Llicenciat en Història per la Universitat de Girona. Ha exercit com arqueòleg durant més de deu anys a les contrades gironines, en excavacions de jaciments que abrasen un ampli espectre cronològic, des de la prehistòria fins a l’època moderna. És autor o co-autor de diversos articles i llibres especialitzats en arqueologia.

L´entrada serà gratuïta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.