Es van presentar els “Remeis Tradicionals a la Costa Brava” al Monestir

Es van presentar els “Remeis Tradicionals a la Costa Brava” al Monestir

Segons Informa Tribuna Ganxona El passat dissabte al matí es va presentar el llibre “Remeis Tradicionals a la Costa Brava”, escrit per Rosa Subirós i Teixidor i editat per Editorial Farell. La publicació recull una part dels resultats del treball de recerca que fa uns anys està duent a terme l’autora i que va ser coordinat des del Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols gràcies a una beca concedida per l’Institut de Patrimoni Etnològic de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta recerca etnogràfica recupera una saviesa popular que parla d’herbes medicinals i remeis tradicionals, utilitzats pels pescadors a la Costa Brava. “Parla de les pràctiques domèstiques emprades per diagnosticar, prevenir, alleugerar i curar patiments i malalties individuals i col•lectives, rememorat per homes i dones que relaten un temps d´infantesa i joventut de privacions de gairebé tot.
Centrat en 23 afeccions, descriu la patologia, les causes, els símptomes i el tractament des del punt de vista “científic” i la manera de pensar, entendre i interpretar el procés salut/malaltia/atenció, segons el model explicatiu popular, basant-se en el material recollit en les entrevistes i les converses.  Un dels objectius d´aquest llibre és que tot aquest bagatge cultural i tradicional no es perdi en l´oblit”.

A la presentació hi varen participar el Dr. Josep M. Comelles, Doctor en Antropologia i professor de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona; el Dr. Pau Casals i Caus, regidor de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols; la Sra. Rosa Subirós i Teixidor, Infermera, antropòloga i autora del llibre; el Sr. Jordi Suades, editor de Farell Editors; i la Sra. Isabel Ruíz, Directora dels SSTT de Justícia de la Generalitat de Catalunya.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.