Presentació del llibre Remeis tradicionals a la Costa Brava

Presentació del llibre Remeis tradicionals a la Costa Brava

Segons Informa Tribuna Ganxona El proper dissabte 15 de desembre a les 12.00h, a la Sala d´Actes del Monestir de Sant Feliu de Guíxols tindrà lloc l´acte de presentació del llibre “Remeis Tradicionals a la Costa Brava”, de Rosa Subirós Teixidor.

Aquest llibre és el resultat d´una recerca etnogràfica sobre el saber mèdic popular en la qual es van entrevistar persones majors de 60 anys de tretze pobles pescadors de la Costa Brava. Coordinat des del Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols gràcies a una beca de l’IPEC (Generalitat de Catalunya), parla de les pràctiques domèstiques emprades per diagnosticar, prevenir, alleugerar i curar patiments i malalties individuals i col•lectives, rememorat per homes i dones que relaten un temps d´infantesa i joventut de privacions de gairebé tot.
Centrat en 23 afeccions, descriu la patologia, les causes, els símptomes i el tractament des del punt de vista “científic” i la manera de pensar, entendre i interpretar el procés salut/malaltia/atenció, segons el model explicatiu popular, basant-se en el material recollit en les entrevistes i les converses.  Un dels objectius d´aquest llibre és que tot aquest bagatge cultural i tradicional no es perdi en l´oblit.

La presentació anirà a càrrec de Josep M. Comelles, Doctor en Antropologia i professor de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona i de l´autora del llibre, Rosa Subirós i Teixidor, Infermera i Antropòloga.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.