Sant Feliu present a les rutes de Catalonia Sacra

Sant Feliu present a les rutes de Catalonia Sacra

Segons Informa Radio Sant Feliu Sant Feliu de Guíxols serà present a la ruta “La costa: al peu de les onades”, que proposa un recorregut entre Arenys de Mar i la nostra ciutat emmarcat dins del projecte Catalonia Sacra.

Aquest projecte tracta de dinamitzar el patrimoni cultural de l’Església que és a Catalunya i facilitar a les persones interessades la possibilitat de conèixer més de tres centenars d’esglésies (catedrals, basíliques, monestirs, esglésies o ermites) de les deu diòcesis catalanes i, entre elles, la de Sant Feliu de Guíxols..

La presentació del programa va tenir lloc el passat divendres 16 de novembre, a la catedral de Girona presidida per Mons. Francesc Pardo, bisbe de Girona i responsable del patrimoni cultural dela Conferència Episcopal Tarraconense (CET), al qual acte van assistir-hi representants de l’Ajuntament de la ciutat.

El bisbe Francesc Pardo va insistir en el valor intrínsec del patrimoni religiós que cal donar a conèixer. El propòsit del projecte és donar a conèixer el patrimoni arquitectònic i artístic vinculat a l’Església Catòlica, i ajudar a la seva visita. Aquest patrimoni, que representa una altíssima proporció de la riquesa patrimonial del territori, és el resultat de 2000 anys de vinculació entre el cristianisme, la cultura, la identitat i l’espiritualitat del país.

Catalonia Sacra planteja l’acostament al patrimoni cultural dels bisbats dela Conferència EpiscopalTarraconense amb visites a les catedrals, rutes diocesanes i rutes globals:

– Visites a les catedrals, per entendre la realitat litúrgica i artística del monument, en la seva majoria obres fonamentals del patrimoni cultural català.

– Rutes diocesanes. Cada bisbat ha dibuixat quatre o cinc rutes dins del seu territori que, sumades, ofereixen un panorama complet de la realitat del seu patrimoni cultural. Les rutes es podran fer en un parell de dies i sota demanda.

– Rutes globals. De la mà d’especialistes, es dibuixaran rutes que, prescindint de les divisions diocesanes, ofereixin un relat concret de la història de l’Església de Catalunya (per exemple, la ruta del monaquisme)

Des d’aquest nou servei i eines com la web http://www.cataloniasacra.cat, Catalonia Sacra farà un calendari anual de visites i rutes guiades, atendrà aquells col·lectius i grups organitzats que vulguin fer visites guiades o rutes diocesanes, i mantindrà viu l’espai web, on les persones interessades podran preparar-se o autoorganitzar-se les rutes i visites a través de documentació.

S’hi pot consultar informació del Monestir de Sant Feliu, també del Monestir de Solius, que s’anirà actualitzant i augmentant

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.