Presentació de Llegendes de mar de la Costa Brava a la Biblioteca

Presentació de Llegendes de mar de la Costa Brava a la Biblioteca

Segons Informa Tribuna Ganxona El proper dijous 8 de novembre, a les 20:00 hores, a la sala d’actes de la Biblioteca Pública Octavi Viader i Margarit, la professora de llengua i literatura catalanes Rosa Massallé ens presentarà el llibre Llegendes de mar de la Costa Brava, publicat per Edicions Sidillà. L’acte comptarà, a més, amb la presència de l’autor, Miquel Martín.

Llegendes de mar de la Costa Brava, que es va presentar a mitjans del passat mes d’octubre al Museu Marítim de Barcelona, recull el patrimoni immaterial de la història marítima de la nostra costa. Amb il·lustracions de Llenas Llensa, es tracta del tercer volum de la col·lecció la Talaia publicat per Edicions Sidillà. Aquesta petita editorial amb seu al Baix Empordà, ens explica:

“Fa només un parell de generacions als pobles i viles de la Costa Brava, des de Blanes fins a Portbou, la gent tenia una relació estreta amb el mar. Mariners, pescadors, sargidores, patrons de barca, mestres d’aixa i peixaters vivien de la seva riquesa. Al mar, l’estimaven i el temien. Del mar arribava la vida i també la mort, per això no ens ha d’estranyar que hagi generat tantes llegendes: sirenes, monstres, mariners perduts, tempestes inesperades, tresors amagats, pirates, contrabandistes i amors incondicionals entre molts altres regalims marins que travessen la nostra geografia i que miren també d’explicar-la. Miquel Martín ha anat pescant les llegendes de la memòria de la gent, de publicacions antigues. Algunes són molt conegudes, d’altres inèdites. Són l’altre tresor de la Costa Brava.”

Tant la Biblioteca com l’Arxiu de Sant Feliu de Guíxols han col·laborat amb Martín en la recerca d’informació i el contacte amb persones que encara perpetuen la tradició oral.
El begurenc Miquel Martín és autor de diverses novel·les i relats, com ara L’estratègia de la gallina (finalista del premi Ramon Llull) i Cabells de Medusa. A més, l’escriptor col·labora habitualment amb La Vanguardia, Diari de Girona i Revista de Girona, entre d’altres mitjans.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Verificació (no es una màquina) * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada