L’Espai Carmen Thyssen de Sant Feliu prepara l’hivern

L’Espai Carmen Thyssen de Sant Feliu prepara l’hivern

Segons Informa El Punt Avui La primera exposició a l’Espai Carmen Thyssen del monestir de Sant Feliu de Guíxols enfila les últimes setmanes d’obertura al públic. L’èxit de la mostra, amb més de 32.000 visitants, ha fet que se’n prorrogués el calendari fins al diumenge 21 d’octubre, dues setmanes més del que es preveia inicialment. Però un cop tanqui les portes, el govern ganxó ja treballa en la programació de les dues mostres amb què pretenen incentivar les visites a la ciutat durant la temporada hivernal.

La regidora de Promoció de la Ciutat, Pilar Giró, que ha assumit la responsabilitat d’organitzar les exposicions al Palau de l’Abat, explica que l’objectiu és oferir un mínim de tres mostres cada any, amb una durada mitjana d’un trimestre. Giró avança que “la idea és que la pròxima exhibició estigui dedicada als col·leccionistes catalans privats”, per tal de “posar en relleu la importància del mecenatge i la implicació de la societat civil en la feina dels artistes i la cultura del país”.

La previsió és mostrar-hi obres de dues generacions de col·leccionistes i defugir els fons de corporacions o institucions. Un dels atractius, destaca la regidora, serà la descoberta de “quadres que habitualment no es poden veure en públic”, restringits sovint a l’àmbit familiar dels seus propietaris. Aquesta mostra de col·leccionisme es podria celebrar entre el desembre i el febrer, els mesos tradicionalment més complicats a escala turística.

Pel que fa a l’altra exhibició, gran prolegomen de la segona mostra de la col·lecció de la baronessa Thyssen, serà la dedicada a l’impressionista Josep Amat, un pintor molt arrelat a la ciutat, sobretot en la recta final de la seva vida. Giró, però, avança que volen anar un pas més enllà fent “un esforç per contextualitzar-lo en l’àmbit internacional” amb diversos pintors contemporanis. “Volem establir un diàleg crític, en comptes d’un simple monòleg, per donar més bons arguments als visitants a l’hora de valorar les obres”, explica. L’exhibició d’Amat està prevista per a la primavera del 2013 i estaria en funcionament durant la Setmana Santa.

Totes dues exposicions tindran una dimensió similar a la d’aquest estiu i ocuparan, probablement, les dues plantes de l’Espai Carmen Thyssen. La regidora indica que una altra de les opcions podria ser destacar obres singulars en una única sala, acompanyades de suports pedagògics i documentals.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.