Un concurs que es consolida

Un concurs que es consolida

Segons Informa Tribuna Ganxona Deu obres teatrals de temàtica diversa competiran per fer-se amb els premis de la VIII edició del Concurs de Teatre Amateur de Sant Feliu de Guíxols, que camina vers la seva consolidació.

Entre els grups  hi ha moltes formacions amateurs conegudes pel públic guixolenc, moltes de les quals han obtingut importants guardons en la nostra mostra.
La vuitena edició del concurs compta enguany amb una notòria presència d’obres pròpies, fetes per la pròpia companyia o algun dels seus integrants, com la peça “Claymoore” o “El rei sol”, així com “Nadal a Halloween”. Entre els autors més consagrats hi ha l’obra clàssica “El cafè de la marina”, de Josep Maria de Sagarra”, “El criat de dos amos”, de Carlo Goldoni, o “Celobert”, de David Hare, junt amb “Cancun” de Jordi Galceran entre molts altres.
Las mostra comença enguany el 4 de novembre i finalitza dos dies abans de la festivitat de Sant Jordi, el 21 d’abril, i pretén omplir un buit que es produeix les tardes de diumenge a la tarda.
El vuitè concurs pretén mantenir, i si és possible augmentar, el nombre de públic que gaudeix de teatre a la ciutat amb preu assequible i de forma regular.
El Jurat, format per diferents persones de l’àmbit de la cultura i el món del teatre, està a punt de ser tancat.

Aquestes són les obres d’enguany:

Diumenge 4 novembre 2012 a les 6 de la tarda
ASSAJANT ROMEU I JULIETA
Autor: Miquel Secall
Direcció: Miquel Secall
GESPA (Grup Escènic de Sant Pere Apòstol) de Barcelona
El Sr. Josep, un home com qualsevol altre, viu amargat per certes circumstàncies. En pocs anys ha vist com morien primer la seva dona i desprès el seu fill en desgraciats accidents. Arrel d’això el mon li cau a sobre de tal manera que la seva obsessió és la de suïcidar-se. En Joan, el seu únic amic, el visita constantment per temor de què ho faci. El Sr. Josep també està desenganyat de la seva jove ja que aconseguir els seus estalvis és el que més li interessa. Per això el Sr. Josep pren una dràstica determinació que li permet no haver de parlar més amb ella. No és estrany que el Sr. Josep sigui un home amargat, qualsevol en les seves circumstàncies ho estaria. La vida ja no te sentit, refer-se sembla impossible… a no ser que el vent giri de sentit i notis que la frescor et ve d’un altre costat.

Diumenge 18 de novembre 2012 a les 6 de la tarda
LA MORAL DE LA SENYORA DULSKA
Autor: Gabriela Zapolska
Traducció: Jaume Melendres
Direcció: Pilar Pla
ACTE QUATRE  de Granollers
Gabriela Zapolska (1857-1921), novel•lista, dramaturga, crítica de teatre i actriu, autora de textos que defensava posicions feministes i censurava les lacres socials, va suscitar al llarg de la seva vida polèmiques que van arribar a l’escàndol. La moral de la senyora Dulska (1906),  un atac a la hipocresia burgesa que constitueix la seva obra mestra, ens descobreix un món on la dignitat, el respecte i l’amor propi es veuen esclafats per la doble moral que impera en una societat d’aparences en que la dona imposa el seu punt de vista i l’home es resigna. Passats els anys aquesta obra continua evocant des del grotesc la misèria humana i la vulgaritat de la vida quotidiana.

Diumenge 2 de desembre 2012 a les 6 de la tarda
NADAL A HALLOWEEN
Autor: Ermenegild Siñol
Cançons: Marc Gómez
Música: Danny Elfman
Director: Ermenegild Siñol
FILAGARSA DEL FOMENT   de Molins de Rei
Nadal a Halloween, ens narra la història d’un somni inversemblant. Per un moment imagineu-vos que tots aquells personatges que de ben petits ens han atemorit fossin els encarregats de lliurar-nos els regals de Nadal. Us ho imagineu? Doncs aquest és el somni d’en Jack, el nostre protagonista. Jack, el rei dels Morts, regna a Vila Halloween. Allà i conviuen monstres, assassins, psicòpates, vampirs, fantasmes…. Tots treballen plegats perquè cada any puguem gaudir de la festivitat de la nit de Tots Sants. En Jack, cansat de la monotonia de celebrar cada any el mateix, recorre els límits del seu territori a la recerca de nous incentius. L’atzar li presenta una nova vila. Un nou territori per a conquerir i és justament Vila Nadal, on trobem elfs, rens, nans, follets, regals, picarols, neu i sobretot molta felicitat i color. Les cases son guarnides amb flors verdes i cintes de color vermell. Els llums dibuixen mil formes en l’horitzó. En aquesta vila regna l’alegria i, un cop l’any, l’ofereixen a la humanitat en forma de regals. El seu rei no és cap altre que el Pare Noel. Captivat per l’espectacle del Nadal, en Jack convoca els seus vilatans per exposar-los el somni: la conquesta del Nadal.

Diumenge 13 de gener 2013 a les 6 de la tarda
EL CRIAT DE DOS AMOS
Autor: Carlo Goldoni
Adaptació al català: Joan Oliver
Direcció : Llorenç Rafecas
GRUP DE TEATRE EL CENTRE de Llorenç del Penedès
L’acció se situa a l’esplendorosa Venècia del segle XVIII, on sembla que totes les mascarades i falses aparences, com si fos el seu famós Carnaval, son possibles. Així l’obra transcorre enmig dels equívocs i malentesos provocats per una doble falsa situació: la del criat que serveix a dos amos alhora sense que ells se n’adonin, i la d’una noia que suplanta la personalitat del seu germà mort per cobrar uns diners i córrer a la recerca del seu estimat.
Però, per l’espectador, el més important és que es tracta d’una de les grans comèdies de tots els temps, àgil, divertidíssima i sorprenent. Des de 1947 ençà la companyia Piccolo Teatro de Milà n’ha fet més de 2300 representacions arreu del món i es pot considerar, a Itàlia, en permanent estrena

Diumenge 27 de gener 2013 a les 6 de la tarda
VIATGE DE NUVIS
Autor: Ventura Porta i Rosés
Direcció: Xaro Ruiz i Pep Vallès
GRUP TEATRAL DE CAPELLADES  de Capellades
Palmira i Damià, una parella “madureta”, s’acaben de casar. Amb un pressupost un pèl magre però il•lusionats, molt il•lusionats, es posen en mans de l’agència de viatges “La Bola del Món” per iniciar el seu viatge de nuvis: Montecarlo, Roma, Florència, Venècia, Verona…. Poc s’imaginen com es pot arribar a complicar el seu dolç i esperat viatge. Una decisió equivocada en un moment d’eufòria els porta de cap a les aventures més delirants que us pugueu imaginar, tot això amenitzat amb una colla de personatges més inversemblants encara. Però aturem-nos! No ens engresquem més del que cal i potser que ho comproveu vosaltres mateixos. Això sí…. pobrets!!!!

Diumenge 10 de febrer 2013 a les 6 de la tarda
CLAYMOORE
Autor: Creació pròpia
Direcció: Josep Canet
GRUP DE TEATRE DEIXALLES 81  de Sant Feliu de Codines
1967. Clara Kaysen, de 17 anys, és com la majoria de les noies de la seva edat: confusa, insegura, lluitant per entendre un món que està canviant. La incomunicació amb els seus pares i la seva dificultat per encaixar en la societat la porten a un intent de suïcidi. El psiquiatra que l’atén, l’ingressa a l’hospital de Claymoore. Allà, coneix un grup de noies inadaptades, entre elles Lisa, una sociòpata que influencia a totes les altres.

Diumenge 24 de febrer 2013 a les 6 de la tarda
CELOBERT
Autor: David Hare
Traducció: Joan Sellent
Direcció: Juanjo Vazquez
QOLLUNAKA GRUP TEATRE  de Terrassa
“Celobert” és la confrontació de dos mons, de dues maneres d’entendre la vida. L’èxit, l’opulència, el triomf, encarnat en la persona de Tom, que ha dedicat tota la seva a ser immensament ric, però aquesta actitud, alhora, el condemna a fracassar de forma estrepitosa en l’àmbit familiar i en el terreny dels sentiments. En canvi, la Kyra encarna tot el contrari. El compromís social, la lluita per la igualtat, el dret a una educació de qualitat malgrat l’origen o la nacionalitat de l’alumne, sense importar-li, aparentment, portar una vida pràcticament marginal, en un habitatge sense calefacció. I finalment l’Edward, el fill d’en Tom, un jove de 18 anys que, malgrat viure sota el mateix sostre que el seu pare, està totalment fora del seu món: ven frankfurts a les portes dels camps de futbol: frankfurts contra cuina de disseny i sembla estar molt més a prop del que representa la Kyra.

Diumenge 10 de març 2013 a les 6 de la tarda
CANCUN
Autor: Jordi Galceran
Direcció :  Joan Monells
GRUP DE TEATRE NYOCA  de L’Ametlla del Vallès
L’atzar és el gran tema de Cancun. Que visquem com visquem és fruit de les circumstàncies de la nostra vida i res no ha estat escrit. Una nit de Sant Joan ve ser decisiva per a les dues parelles protagonistes; sense un fet fortuït ocorregut en el passat, ara no serien a Cancun celebrant els deu anys que viatgen junts. Es tracta d’una obra que posa a prova la vulnerabilitat de l’ésser humà. Us convidem una estona fruint d’un gran text teatral. Només us demanem que us deixeu endur per aquesta comèdia negra del gran autor Jordi Galceran, els èxits del qual han anat més enllà del nostre país.

Diumenge 7 d’abril 2013, a les 6 de la tarda
EL REI SOL
Autor: Creació pròpia
Director: Eloi Falguera
PUNT I SEGUIT TEATRE  de Terrassa
1658. El cardenal Mazzarino governa França amb poder absolut durant la minoria d’edat del jove lluís XIV. Afectat d’una malaltia incurable, viu els darrers anys de la seva vida entregat als seus desitjos més obscurs. Per mitjà d’estratagemes diplomàtiques i polítiques, el cardenal negocia un tractat de pau secret entre França i Espanya. El seu objectiu és casar el futur rei de França amb la infanta espanyola. Un esdeveniment que afavoriria, sense cap mena de dubte, la seva candidatura al següent tron, el Papal. I si per assolir els seus propòsits ha de perjudicar la seva pròpia neboda, Maria Mancini, que ha sabut robar el cor del jove rei, no tingueu cap dubte que ho farà….

Diumenge 21 d’abril 2013, a les 6 de la tarda
EL CAFÈ DE LA MARINA
Autor: Josep Mª de Sagarra
Direcció: Frederic Roda
QUATRE PER QUATRE de Granollers
Sagarra, ens retrata en aquesta obra, uns personatges i una època pretèrita – any 1933 – de la Costa Brava empordanesa i ens fa reviure en un cafè de mariners l’historia d’una dona jove, Caterina, amb un secret inconfessable que viu amb amargor el casament de la germana, i a l’hora, amb preocupació la perspectiva d’un matrimoni de conveniència acordat pel seu pare. Ella, estima un pescador amb qui voldria compartir la seva felicitat i el seu somni de llibertat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.