La Temporada de Música de Cambra de Santa Cristina recordarà el Nietzsche músic

La Temporada de Música de Cambra de Santa Cristina recordarà el Nietzsche músic

El cicle, que comença dissabte vinent, inclourà un concert amb obres del filòsof i una xerrada sobre filòsofs compositors

La XIV Temporada de Música de Cambra de Santa Cristina d’Aro, que s’inaugurarà dissabte vinent amb un concert del pianista David Caro, inclourà un concert d’un altre pianista, Àlex Alguacil, centrat en composicions del filòsof alemany Friedrich Nietzsche (1844-1900). Per complementar aquest concert, que tindrà lloc el 4 de setembre, el 15 d’agost el crític i historiador de la música Jorge de Persia oferirà una conferència sobre els filòsofs compositors. Organitzada pel Fòrum d’Iniciatives Culturals i Joventuts Musicals, aquesta catorzena temporada inclourà onze concerts a l’església parroquial de Santa Cristina, sempre a les 9 del vespre i amb una entrada de 15 euros, excepte els concerts del Quartet Modigliani i el Trio Broz, que costaran 20 euros.

En aquests temps difícils, el Fòrum i Joventuts Musicals d’Espanya poden tirar endavant una altra edició de la Temporada de Música de Cambra amb el suport de l’Ajuntament de Santa Cristina, la Diputació de Girona i el Departament de Cultura de la Generalitat, però també gràcies al recolzament dels mateixos artistes, que han adaptat el seu caixet i han afavorit que la temporada tingui «un pressupost equilibrat», segons els organitzadors. Els responsables del Fòrum recorden que el recentment desaparegut Joan Antoni Samaranch, vinculat durant molts anys a Santa Cristina, també va col·laborar a títol personal amb les activitats musicals que han fet d’aquest municipi de la vall d’Aro un petit oasi de la música de cambra.

Artistes i autors del país

En la Temporada de Música de Cambra sempre s’intenta que en el seu programa hi hagi una bona presència tant d’intèrprets catalans com d’obres de compositors del país, com ara Frederic Mompou, Pau Casals, Gaspar Cassadó, Salvador Brotons, Jordi Cervelló, Antoni Soler i Narcís Bonet.

La temporada s’obrirà dissabte vinent amb el jove pianista malagueny David Caro (1989), que el 2008 va guanyar el premi del concurs Infanta Cristina en la modalitat de joves concertistes. El piano serà un dels reis de la programació: a més del Nexus Piano Duo, que oferirà un concert de piano a quatre mans, hi ha previstos concerts de la pianista croata Martina Filjak –primer premi del concurs Maria Canals del 2008–, l’italià Scipione Sangiovanni –segon premi del concurs Ricard Viñes del 2009– i el barceloní Àlex Alguacil, que interpretarà diverses composicions de Friedrich Nietzsche, destacables no tant pel seu valor musical intrínsec, sinó perquè ajuden a comprendre millor la complexa personalitat del filòsof alemany.

Altres concerts destacats són els de la violoncel·lista Amparo Lacruz i la pianista Alba Ventura, el duet format pels flautistes Francesca Canali i Norbert Trawöger, i el recital que oferiran la mezzosoprano Marta Infante i el pianista Jorge Robaina. Dues destacades formacions de cambra, el Quartet Modigliani i el Trio Broz, i el concert final amb el tenor José Ferrero i el guitarrista Jaume Torrent completen el programa, a més dels cicles de conferències que tindran lloc a l’edifici social. (ElPunt)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.