Últims concerts de la 50a edició de la Porta Ferrada

Últims concerts de la 50a edició de la Porta Ferrada

Segons Informa El Punt Avui La 50a edició del Festival de la Porta Ferrada, la més dilatada en el temps de la història del cicle, oferirà avui i demà el seus dos darrers concerts d’enguany.

Avui (22.30 h), al Teatre-Auditori Municipal, la Coral Cantiga dels Lluïsos de Gràcia (Barcelona), el compositor i pianista Albert Guinovart i el Grup de Teatre de Roses oferiran un recital amb programa doble. Es dóna la circumstància que la celebració del 50è aniversari es fa per triplicat en aquest espectacle, ja que són 50 anys de Coral Cantiga, 50 anys de festival i aquest any Guinovart també celebra el seu 50è aniversari.

La primera part del recital l’ocuparà La mar, una suite de cinc cançons amb text de Joan Maragall i música del mateix Albert Guinovart, que tocarà el piano. Si la primera part la protagonitzen els poemes d’un dels autors clàssics de la cultura catalana, la segona la protagonitza l’obra d’un dels representants més significatius de la poesia contemporània catalana i dels més avantguardistes: Enric Casasses. La segona part de l’espectacle és la posada en escena de la cantata La tonalitat de l’infinit –nascuda de l’experiència participativa Cantània de l’Auditori–, en versió per a cor de veus mixtes, amb text de Casasses i música de Feliu Gasull. La proposta i direcció escènica és d’Ignasi Tomàs, director del Grup de Teatre de Roses, que també hi participa, i la direcció musical, de Josep Prats. Aquest espectacle es va poder veure al Teatre de Roses i al Festival Grec de Barcelona, aquest estiu.

El darrer concert del Festival el protagonitzarà demà (18 h), al Teatre-Auditori Municipal, la Cobla Ciutat de Girona, sota la direcció de Jesús Ventura. La cobla la formen Òscar Sánchez (flabiol), David Plans i Felip Morales (tibles), Josep Coll i Jordi Pujol (tenores), David Hidalgo i Joan Remacha (trompetes), Francesc Sala (trombó), Salvador Salla i Joaquim Burjachs (fiscorns) i Tomàs Espanyó (contrabaix).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.