Comença l’exposició homenatge a Robert Manera a SFG

Comença l’exposició homenatge a Robert Manera a SFG

Segons Informa Radio Sant Feliu Des d’aquest dissabte, 1 de setembre i fins el dia 15, es pot visitar, al pati de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols una exposició temporal d’homenatge al desaparegut pintor guixolenc Robert Manera, un esdeveniment artístic que segueix els itineraris vitals de l’artista que es va instal·lar a La Garrotxa a finals dels anys 70, que tenia una connexió especial amb Begur (d’on era originari el seu pare, Pere Manera) i que clou el seu recorregut allà on va néixer i créixer: Sant Feliu de Guíxols.

Amb motiu de la seva mort, el setembre de 2010, un grup d’amics, col·legues i familiars de l’artista varen organitzar aquest homenatge que recull el treball, apassionat, rigorós i constant d’aquest ganxó que va recalar a la Vall d’en Bas però que sempre va continuar connectat amb la ciutat.

El cicle d’exposicions aplega una cinquantena d’obres de Robert Manera representatives del seu treball, que repassen una trajectòria marcada per una forta lluita inconformista i un constant i inesgotable esperit de recerca, tant pel que fa a tècniques com a estil.

Com ja havíem comentat en una altra ocasió, l’artista es va implicar, des de la dècada dels 70, tant com a creador, promotor artístic, activista cultural i també com a pedagog, en diverses i variades manifestacions artístiques, com la pintura, l’escultura, el dibuix, el gravat, la serigrafia, el disseny, la pintura mural, la ceràmica, els cartells, el còmic i també la música i la cançó. De fet, aquesta interdisciplinarietat i extraordinària creativitat permet dir que, tot i que amb la consideració principal de pintor, es va dedicar a l’art en sentit global.

També es va editar un llibre sobre la seva vida i obra anomenat: Robert Manera, l’art de ser honest, l’instint de recerca, que es va presentar a Olot acompanyat d’un audiovisual relacionat amb la seva vida artística i personal que també es projectarà aquest dissabte, 1 de setembre, a les 7 del vespre a Sant Feliu i es comptarà, a més amb l’actuació musical del grup Llops de Mar. En aquest acte es farà també una glosa al pare de l’artista (Pere Manera) que va morir a mitjans d’agost i, a més. s’intercalarà alguna de les seves obres a l’exposició.

La Comissió d’Homenatge a Robert Manera ha creat la pàgina web www.robertmanera.cat i un Facebook www.facebook.com/homenatgerobertmanera i Twitter  www.twitter.com/robertmanera amb la voluntat de donar a conèixer l’artista al màxim nombre de persones possible.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.