Peret presenta ‘Música contada’ a La Gavina

Peret presenta ‘Música contada’ a La Gavina

Segons Informa El Punt Avui Peret, el pare i el rei de la rumba catalana, presentarà aquesta nit a l’hostal La Gavina de S’Agaró el seu nou espectacle, Música contada (22 h, 50 euros). Acompanyat per quatre músics i dues coristes, Peret oferirà al jardí-terrassa d’aquest històric i exclusiu hotel –un espai amb capacitat per a unes 250 persones– un concert en què no només cantarà els seus clàssics, sinó que també explicarà algunes coses sobre el naixement i l’evolució de la rumba catalana i de la seva pròpia trajectòria artística. “Ho faig perquè vull aclarir algunes equivocacions i errors que hi ha sobre la rumba catalana: no és rumba flamenca, no és salsa, no ve de Lleida ni del garrotín… Vull que el públic participi i que, si té dubtes, els expressi. Molta gent va voler apropiar-se de la rumba catalana quan jo no hi era, perquè estava dedicat a l’Església. El Pescaílla, per exemple, mai no va fer rumba catalana, sinó rumba flamenca de tota la vida. I, a més a més, no era compositor.” Aclarit.

Anècdotes rumberes

A més d’intentar aclarir tots aquests malentesos, Peret també explica en aquest espectacle algunes de les moltes anècdotes d’una llarga carrera musical que va començar en els anys cinquanta, però va fer eclosió als seixanta i principis dels setanta, fins i tot en l’àmbit internacional: “Quan vam gravar les meves primeres cançons com a Peret y sus Gitanos, per a un disc compartit de quatre cançons, jo només tenia un tema preparat i al mateix estudi me’n van demanar un altre, així que el vaig haver d’escriure allà mateix, com vaig poder. Per això aquelles dues primeres cançons, Ana María Lola i Recuerda, tenen un fragment repetit.”

Als 77 anys, Peret continua molt actiu. Fa uns mesos va gravar una nova cançó “de contingut social i de plena actualitat”, titulada Si yo fuera rey, que es pot descarregar gratuïtament a www.peret.es. Ara prepara material per a un disc nou. En directe impressiona, sobretot quan es queda sol amb la guitarra i interactua amb la gent. “No sé quantes cançons he fet, ni tampoc sé què cantaré cada nit: canto tot el que em demana el públic, encara que només sigui un bocinet.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.