PORTA FERRADA 2012 DAD.EXE una revisió de la música i la dansa tradicionals

PORTA FERRADA 2012 DAD.EXE una revisió de la música i la dansa tradicionals

Segons Informa Tribuna Ganxona El Festival de la Porta Ferrada va presentar dissabte el XIX Concert de Música per a Cobla de l´Agrupació d´Aplecs Sardanistes de les Comarques Gironines, amb l´estrena de l´espectacle Dad.exe. Dret a decidir, executable.

En aquest es va poder veure una combinació de dansa, música i poesia visual, amb una relectura de la sonoritat de la cobla a càrrec de Marcel Casellas i la Cobla Catalana dels Sons Essencials.

L´espectacle a càrrec de l´Esbart Dansaire Joaquim Ruyra de Blanes i la Cobla Catalana dels Sons Essencials va plantejar una reflexió escènica sobre la identitat i el país, a partir d´una renovació de la dansa escènica d´arrel per acostar-la al públic del segle XXI.

Des de diversos llenguatges, que van de la dansa d´arrel fins a la contemporània, els coreògrafs Cesc Gelabert, Joan Serra, Montse Colomé i David Martínez utilitzen i han evolucionat en aquest espectacle els quatre pals de la dansa tradicional catalana: contrapàs, ball pla, rumba i jota.

Podeu consultar totes les fotos de la 50e edició del Festival Internacional de la Porta Ferrada clicant aquí o també al nostre Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.