Record viu de Manera

Record viu de Manera

Segons Informa El Punt Avui Ningú dels que el van conèixer l’ha pogut oblidar. Robert Manera i Oller (1953-2010), pintor, gravador i escultor, va deixar una empremta tan marcada i duradora entre els seus amics i familiars, que s’ha constituït una comissió d’homenatge per fer-lo present, dos anys després de la seva mort prematura als 57 anys, amb tres exposicions antològiques que se celebraran, a partir del 7 de juliol, als tres municipis als quals va estar més estretament unit: el seu Sant Feliu de Guíxols natal; Olot, on va residir a partir de mitjan anys setanta, abans d’establir el taller a la Vall d’en Bas, i Begur, d’on era originari el seu pare, el també pintor Pere Manera i Mayola, i on passava gairebé tots els estius.

Arrelat profundament al seu triple paisatge, des de vora mar a bosc endins, Manera va saber convertir la seva obra en una projecció del seu temperament: inquiet i atrevit, i al mateix temps introspectiu i reflexiu. Alumne de l’Escola de Belles Arts ganxona, sentia adoració per Josep Albertí, que va animar-lo a aprofundir en noves formes de mirar. El 1973 va viatjar per Itàlia i França per empeltar-se de l’esperit de l’avantguarda, i el 1976, després d’una breu estada a Barcelona, va establir-se a la Garrotxa, primer a Olot i, finalment, al Mallol.

La primera de les exposicions antològiques previstes, que presentaran una cinquantena d’obres representatives de la seva trajectòria, s’inaugurarà el dissabte 7 de juliol a la Sala Oberta del Museu de la Garrotxa d’Olot, amb una actuació musical de la violoncel·lista Eva Curto i del grup Pa Torrat –del qual el mateix Manera havia format part–, la projecció d’un audiovisual sobre l’artista i la seva obra, i la presentació del llibre d’homenatge Robert Manera, l’art de ser honest, l’instint de recerca. La mostra estarà oberta a Olot fins al 15 d’agost, i l’endemà mateix s’inaugurarà a les Escoles Velles de Begur, també amb la presentació del llibre i l’audiovisual, i un concert, en aquest cas, de Toti Soler. L’1 de setembre l’homenatge arribarà a Sant Feliu, i aquí la presentació de l’antològica, la biografia i l’audiovisual serà acompanyada per la música dels Llops de Mar.

Amb la voluntat de difondre al màxim les seves activitats, la comissió organitzadora ha creat una pàgina web (www.robertmanera.cat), amb informació biogràfica de l’artista i bona part de la seva obra digitalitzada i ordenada cronològicament, i s’ha introduït a les xarxes socials a través del Facebook i Twitter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.