AMICS DEL MUSEU

AMICS DEL MUSEU

Aquest passat dissabte 26 de maig, els Amics del Museu varem visitar l’Arxiu Municipal, on ens varen rebre la Sra. Mª Àngels Suquet, responsable del servei, i Marc Auladell, arxiver.

Asseguts al vol d’una gran taula, ens varen explicar la formació dels arxius civils i com han evolucionat fins avui, passant per la incorporació dels sistemes informàtics. En el nostre arxiu, hi ha documents en molt bon estat de conservació del segle XIV, i continuen sense interrupció fins avui. A pesar de les guerres i saquejos, els nostres documents han superat el pas del temps en un estat de conservació i d’integritat envejables.

Des del “Llibre Vermell”, que és el manual d’acords iniciat el 1398, fins a fons d’entitats i empreses, passant per col·leccions de diaris i setmanaris, varem poder veure sobre la taula diferents mostres interessantíssimes de documents custodiats allí.

Pergamins atorgant privilegis, llibres del “claver” o llibres de comptes, plànols urbans de l’arquitecte General Guitart, llibres del padró d’habitants del segle passat, varen esser els que varen servir d’exemple del material custodiat.

També varem saber que el material documental generat per l’administració local, que també és guardat allí, és cada vegada més voluminós i es preveu que en qüestió de dos o tres anys ocuparà la totalitat de l’espai dels magatzems. De tota manera, i amb la informatització i digitalització del material, aquest procés de creixement exponencial es pot reduir considerablement.

Abans de donar per acabada la visita, varem poder veure els magatzems i les prestatgeries mòbils del soterrani, que contenen verdaders tresors de la nostra historia.

Per més informació sobre les activitats de l’Associació, podeu visitar la nova web www.amicsmuseu.cat

La Junta

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.