Paisatges ennuvolats al Concurs de Pintura Ràpida

Paisatges ennuvolats al Concurs de Pintura Ràpida

El passat dissabte 19 de maig i en el marc del Dia Internacional dels Museus, l’Associació d’Amics del Museu de Sant Feliu de Guíxols, va organitzar una jornada dedicada  a l’art, la música i la cultura.

Malgrat el mal temps, 45 pintors d’arreu de Catalunya varen participar al concurs de pintura ràpida que es va celebrar al llarg del matí de dissabte, una estampa agraïda varen poder contemplar tots aquells que es passejaren per la ciutat, tot trobant el pintor@ amb el seu cavallet plasmant un fragment de Sant Feliu.

A les 18h, el jurat del concurs, integrat per persones relacionades amb el món de la cultura, va atorgar els premis als següents participants:

– El premi especial d’aquarel·la, dotat amb 800 €. i patrocinat per Particular, l’obra núm. 19, realitzada per la  Sra. Piedad Santamarie Pascual.

– El quart premi, dotat amb 200 € i patrocinat per Toni Romaní, a l’obra núm. 21, realitzada per el Sr. Julio Gómez Mena.

– El tercer premi, dotat amb 300 €. i patrocinat per Felisia Casadevall a l’obra núm. 6, realitzada pel Sr. Antoni Subirana Verdaguer.

– El segon premi, dotat amb 500 €. i patrocinat per Taller-Òptica De la Peña, a l’obra núm. 18, realitzada pel Sr. Josep Plaja López.

– El Primer premi, dotat amb 800 € i patrocinat per  Òptica De la Peña, a l’obra núm. 20, realitzada per el Sr. Narcís Sala Gascons.

– El Premi sènior, dotat amb 200 € i patrocinat per Felisia Casadevall a l’obra núm. 11, realitzada per Albert Gimenez Torrent.

– El Premi juvenil, dotat amb un lot de pintura i patrocinat per l’Associació d’Amics del Museu de Sant Feliu de Guíxols, a l’obra núm. 40 , realitzada per Marina Pérez del Pozo.

– El Premi infantil, dotat amb un lot de pintura i patrocinat per Néstor Sanchiz, a l’obra núm. 15, realitzada per Sergi Gimenez Torrent.

Viatge gastronòmic al s.XIV

Sovint, quan parlem del passat monàstic del Monestir de Sant Feliu de Guíxols, amb esforç podem imaginar-nos com vivien, com vestien, com era aquella època, però no ens hi podem traslladar físicament. El passat dissabte 19 de maig, gràcies a les receptes monacals que es conserven, que estudia i interpreta el gastrònom Jaume Fàbrega, i també a les aptituds culinàries del cuiner del Cau del Pescador, Jaume Camús, unes 80 persones varem poder sentir molt més proper aquell temps, a través del sentit del gust.

I parlant de sentits, el de la oïda també va gaudir escoltant l’espectacular concert coral i orquestral, que els alumnes de l’Escola de Música de Sant Feliu de Guíxols ens varen oferir en el bell entorn de la Sala Abad Panyelles, antiga biblioteca del Monestir.

El Dia i la Nit dels Museus, amb el concurs de pintura ràpida, el sopar monacal i el concert vocal i orquestral, no hagués estat possible sense la col·laboració de la Brigada Municipal, l’Oficina de Turisme, el personal del Museu d’Història, l’Escola de Música, el Sr. Jordi Budó, el Sr. Josep Camús del Cau del Pescador, el Sr. Jaume Fàbrega i el Sr. Néstor Sanchíz. A qui agraïm públicament la seva col·laboració.

Podeu trobar les receptes del sopar al bloc dels amics http://amicsdelmuseudesfg.blogspot.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.