Anglès a la Biblioteca / Activitats Escola d’Adults de SFG

Converses en anglès

Segons Informa Radio Sant Feliu Si voleu  practicar el vostre anglès però no sabeu a on, a partir d’ara podreu fer-ho a la Biblioteca octavi viader de Sant Feliu.
Tots els divendres, de 15.30 a 16.30 hores, es fa una trobada amb l’Anna Cortey per parlar en anglès en un ambient distès i amb persones, que volen millorar la seva fluïdesa i el seu vocabulari. L’activitat és gratuïta, només cal que us inscriviu a la Biblioteca.

Excursió a la Maternitat d’Elna i signatura de llibres d’Assumpta Montellà a l’Escola d’Adults.

El passat dijous 26 d’abril, els alumnes de l’Escola d’Adults (CFA Sant Feliu de Guíxols) acompanyats de professors, familiars i amics, vam anar d’excursió a Argelers, Cotlliure i Elna. El motiu principal d’aquesta sortida va ser l’impacte i ressò que havia tingut al nostre centre la lectura de La Maternitat d’Elna, així com la posterior conferència d’Assumpta Montellà, l’autora del llibre.

Per a les 130 persones que hi anàvem , va ser una experiència molt emotiva: vam trepitjar la sorra de la platja d’Argelers, que fou un dels camps de concentració més importants de la Catalunya Nord, on arribaren aproximadament 100.000 exiliats que fugien de la repressió franquista; vam visitar el Cementiri dels Espanyols en què s’erigia un monòlit en memòria dels republicans morts al camp d’Argelers. Al costat, un arbre indicava la fossa on es van enterrar els infants d’entre 0 i 10 anys. Posteriorment, ens traslladàrem a Cotlliure per fer una visita obligada: la tomba d’Antonio Machado, que morí a la localitat camí de l’exili. Vam poder passejar i fer un mos pel pintoresc poble, mentre esperàvem amb un barreig de tristesa i d’il·lusió el plat fort de la sortida: la Maternitat d’Elna.

Allà, enmig de la natura, l’edifici en plena reconstrucció va significar l’esperança per a 597 nens que, de ben segur, haurien mort als diversos camps de concentració. Gràcies a la constància i altruisme d’Elisabeth Eidenbenz, moltes dones embarassades van poder sortir de l’horror del moment per parir en condicions dignes i rebre l’escalf humà ni que fos per uns dies.

La historiadora i escriptora Assumpta Montellà, autora de La Maternitat d’Elna , Elisabeth Eidenbenz: més enllà de la Maternitat d’Elna i altres escrits ens acompanyà durant tota la jornada, i gràcies a les seves explicacions i comentaris vam poder apropar-nos a les esfereïdores vivències, sovint oblidades o ignorades, de totes aquelles persones que van viure l’exili de la seva terra.

A la Maternitat, i amb les emocions a flor de pell, un dels components de l’excursió va voler agrair especialment a l’autora el fet de recuperar i divulgar aquell fragment de la història. Es tractava d’un dels 597 infants (ara ja adult) que havia nascut a Elna. Sens dubte, va ser um dels moments més colpidors del dia.

Per a tots nosaltres aquesta sortida va ser molt especial i volem agrair a tothom, i en especial a totes i a tots aquells que l’han organitzada, la seva entrega i dedicació per tal que fos un èxit.

D’altra banda, ens plau comunicar-vos que el proper 9 de maig a les 16 h, Assumpta Montellà tornarà novament a l’Escola d’Adults per signar els llibres dels quals n’és l’autora. Alhora, qui no va tenir l’oportunitat d’adquirir-los en el seu moment, podrà fer-ho ara. No cal dir que hi esteu tots convidats.

Així, confiem que totes aquestes activitats hagin contribuït, ni que sigui una mica, a la divulgació i coneixença d’un període tràgic que mai s’hauria d’haver produït.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.