La nova temporada cultural de la Casa Irla

La nova temporada cultural de la Casa Irla

Segons Informa Tribuna Ganxona La presentació del llibre Entre la vida i la mort, en què Miquel Verdaguer i M. Farners Riera tracten des del punt de vista científic, religiós i filosòfic dels malalts en estat vegetatiu, i la projecció, en el mateix acte, d´un fragment del film Morir sense morir, d´Antoni Verdaguer, basat en un dels casos descrits al llibre, va inaugurar dimecres la programació cultural hivern-primavera 2012 de la Casa Irla, que continua apostant per la literatura en sentit ampli, la varietat musical, el cinema d´autor i l´art amb denominació empordanesa.

En la seva tercera temporada, la Casa Irla es reafirma com un espai de referència cultural a la ciutat, en la qual es proposa difondre, a més, la figura política i humana del president de la Generalitat a l´exili Josep Irla i Bosch, aquest cop, amb la creació d´una unitat didàctica destinada als centres d´ensenyament secundari i batxillerat. Pel que fa a les presentacions literàries, el primer semestre de l´any el centre cultural es decanta per tres veus femenines de reconeguda popularitat: Sílvia Soler, convidada a dialogar amb els lectors sobre la seva obra; Empar Moliner, que parlarà del seu nou llibre, La col·laboradora, una radiografia corrosiva del món editorial, i Maria Mercè Roca, que presentarà la novel·la Bones intencions, una reivindicació de les segones oportunitats. De tot un altre registre és Josep Sabater, poeta, narrador i cantautor sabadellenc que resideix al Canadà en qualitat, segons definició pròpia, d´“exiliat literari”, que oferirà al públic un tast del seu treball. La secció literària la completa la xerrada amb l´economista i president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres, que presentarà el llibre Això no funciona. Què és l´economia?

La música continua sent una activitat central en la programació de la Casa Irla, que sota el títol genèric de Sons de Taverna donarà cabuda al rock, el jazz, la rumba i les havaneres, amb artistes com ara el Xavier Monfort Trio, els ganxons Sueño de Capricornio i The Hound Dogs, Òscar Font (de la Locomotora Negra), els Norai de Palamós, Back on Time, La Troup o el cantautor Carles Cuxart, amb el seu nou treball, Vol menor. El cicle de cinema, coordinat per Alfons Hereu, que aquest any homenatjarà el cinquantè aniversari del primer Festival de Cine de la Costa Brava organitzat entre 1962 i 1982 i del qual el mateix Hereu va ser director des de 1978, permetrà visionar l´Espoir, Sierra de Teruel, d´André Malraux, presentat per Antoni Cisteró, que ha novel·lat el rodatge d´aquest film llegendari sobre la Guerra Civil. A més, es dedicaran dues sessions al tàndem format per Jan Baca i Toni Garriga, i dues més als films de l´última edició del concurs de la Unica. Paral·lelament es manté la programació d´exposicions, supervisada per l´artista Manel Marzo-Mart, que aquesta temporada convida a la Casa Irla Alfons Hereu, Xavier Ruscalleda, Isidre Vilaseca i Duvan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.