Ressuscitant Garreta

Segons Informa El Punt Avui Informava el programa de mà que tres músics de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) –Katia Novell, Jennifer Stahl i Nabí Cabestany–, més el pianista Luís Parés, van començar a tocar junts arran de la recuperació i edició de la partitura del Quartet amb piano de Juli Garreta, l’any 2006. La peça es va tocar per primera vegada nogensmenys que per commemorar el centenari de l’autor nascut a Sant Feliu de Guíxols, a l’Ateneu Barcelonès.

Se’n va fer un enregistrament, però no se’n van sortir de trobar ni subvenció ni editora i, per ara, dorm el son dels justos. Ara l’hem pogut tornar a escoltar al cicle de cambra de l’Auditori de Barcelona. Es tracta d’una obra transparent, apaivagadora, amb melodies clares i en què en un solo de piano sembla que sonin els carillons que podrien relacionar-se amb la professió de rellotger del compositor ganxó. És una obra apreciable però amb molts paranys per als intèrprets, com per exemple quan, en nombroses ocasions, la melodia és tocada alhora pels instruments de corda, en què el mínim desajust queda evident.

La segona part del recital es va dedicar a Quartet amb piano op. 25 de Johannes Brahms i els músics hi van posar tot l’apassionament que implica el fet que amb un Intermezzo deliciós passi per un complicat Andante con moto per abocar a un final alla zingarese espectacular. El públic de l’Auditori, contagiat per l’entusiasme vessat pels intèrprets, es va posar dempeus tan bon punt va concloure l’obra.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.